Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Ett fotografi projiceras på en husvägg. Foto.
Workshop i digital gestaltning i offentlig miljö, "Alfhild Agrells plats" i Härnösand, 24-25 oktober 2016.

Ljusgestaltning

Konst Västernorrland stödjer ljusgestalningar av olika slag. Ett verktyg är Tagtool, ett kreativt verktyg som kan användas för att skapa illustrationer och realtidsanimationer.

I Tagtool ritas bilden med en teckningsplatta och animationen skapas med en spelkontroll. Genom en projektor kan sedan animationen projiceras mot exempelvis stora fasader utomhus och scenkulisser inomhus. Tagtool kan användas på platta ytor eller på folk som agerar och dansar. Exempelvis kan verktyget användas till en del av en föreställning, ett sagoberättande, en installation, en konsert eller andra kreativa näringar.

Låna Tagtool-utrustning

Regionen har för närvarande en Tagtool-utrustning som kan lånas ut till konstprojekt i länet. Utrustningen består av bärbar dator och de nödvändiga Tagtool-kontrollerna, allt i en liten väska. Projekten ska redovisas och vara icke kommersiella för att utrustningen ska kunna lånas ut gratis. Du lånar den i högst två veckor och den lånas för ett specifikt syfte. Regionens teknik för ljusgestaltningar innebär stora möjligheter och kan lånas upp till fem gånger per år av var enskild konstnär.

Låna projektor

Regionen har för närvarande en ljusstark projektor som kan lånas ut till konstprojekt i länet. Projekten ska redovisas och vara icke kommersiella för att utrustningen ska kunna lånas ut gratis. Du lånar den i högst två veckor och den lånas för ett specifikt syfte. Regionens teknik för ljusgestaltningar är en satsning på yrkesverksamma konstnärer i Västernorrland och kan lånas upp till fem gånger per år av var enskild konstnär.

För bokning av utrustning och frågor om utlån, kontakta:
Britt-Mari Palm, administratör
Telefon: 0611- 845 05
E-post: britt-mari.palm@rvn.se

Fr.o.m. 11 november 2019 kan vi för närvarande inte ta emot bokningar, då vi ser över bokningssystemet.
För frågor om detta, kontakta:

Sebastian Andersson, konstkonsulent.
Telefon: 0611-84502
E-post: sebastian.andersson@rvn.se

 

Blankett för lån av utrustning