Stipendier inom bildkonstområdet

Stipendier i Västernorrland för konstnärer med anknytning till länet.

Ateljéstipendiet Ricklundgården har upphört men det går fortfarande att hyra ateljéerna.
För att söka konstresidens på Ricklundgården i Saxnäs behöver du skicka in en ansökan samt ditt CV och personligt brev. Det är styrelsen som tillsammans tillsätter platserna och ansökan sker under en begränsad period. För mer information se Ricklundgårdens webbplats (ricklundgarden.com) eller skicka e-post till: emmasricklundgarden@gmail.com

Bror Marklundstipendiet (ornskoldsvik.se)

Bror Marklundstipendiets syfte är att stödja och uppmuntra verksamhet inom skulpturområdet. Stipendiet kan sökas av alla i Sverige yrkesverksamma skulptörer.

Carl Frisendahls stipendium (sundsvall.se)

Grafström-Sandqvistska fondens konststipendium (sundsvall.se)

Grundsunda hembygdsförening (grundsundahbf.se)

Grundsunda hembygdsförening delar årligen ut ett kulturstipendium på 15 000 kronor inklusive resa och fri vistelse 6-8 sommarveckor i en stuga vid Prästsjön, Vallens by, Grundsunda i Örnsköldsviks kommun. Alla kategorier kulturarbetare kan söka stipendiet. Verksamhetsområdet är inte i förväg utsatt. Stipendiet vill bidra till att ge några veckors vistelse i naturskön miljö.

Göran Dahlbergs stipendium

Göran Dahlbergs stipendium utlyses bland annat i konsttidningen Volym i god tid innan ansökan ska vara inlämnad, vilket vanligtvis är i början av november.

Hildur Larssons minnesfond (sundsvall.se)

Högakusten-stipendiet (kramfors.se)

Höga kusten-stipendiet kan sökas och delas ut till verksam nordisk konstnär. Stipendiet består dels av ett kontantbidrag på 10.000 kronor, samt en obligatorisk vistelse i Höga kusten i två veckor under det år stipendiet erhålls. Året därpå arrangeras en utställning i Kramfors Konsthall.

Regionens kulturstipendium

Sollefteå kommuns kulturstipendium (solleftea.se)

Sollefteå kommuns stipendium till Ingrid Thulins minne på Facebook

Ur minnesfonden delas det årligen ett kulturstipendium till en ung skaparkraft från Ådalen. Personen i fråga ska vara i början av sin utövning.

Sundsvalls kommuns kulturstipendier (sundsvall.se)

Örnsköldsviks kollektiva konstnärsverkstads stipendium (okkv.se)

Örnsköldsviks kommuns kulturstipendium (ornskoldsvik.se)

Syftet med Örnsköldsviks kommuns kulturstipendium är att uppmuntra fortsatt verksamhet inom kultursektorns olika områden. Särskild hänsyn tas till unga utövare och satsningar på verksamheter för unga.

Andra stipendier

Stipendier från Konstnärsnämnden (konstnarsnamnden.se)

Stipendier och stöd i Region Jämtland Härjedalen (bildkonsten.se)


Tillbaka till toppen