Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Stipendier inom bildkonstområdet

Stipendier i Västernorrland för konstnärer med anknytning till länet.

Ateljé Ricklundgården, ett stipendium för unga konstnärer
Dessvärre har Ateljéstipendiet Ricklundgården upphört men det går fortfarande att hyra ateljéerna.

Ansökningar för residensboende på Ricklundgården i Saxnäs mellan 1 juni 2020 fram till 1 juni 2021 måste komma in senast sista januari 2020. Du ansöker om boende i annexet (mindre ateljé) eller till Folkes Ateljé. I annexet är det 2 eller 4 veckor och i Folkes Ateljé är det 1 månad. Med i ansökan får du gärna skriva önskat datum (gärna flera alternativ), önskad ateljé samt CV, beskrivning av dig själv och eventuellt bilder av vad du gjort. Inkomna ansökningar sparas och gås igenom tillsammans med styrelsen i februari och därefter får samtliga svar.

Skicka gärna din ansökan via e-post till:
emmasricklundgarden@gmail.com
För övrig information skicka ett mail eller ring dagtid till verksamhetschef Tina, 076-1137340.

Bror Marklundstipendiet
Bror Marklundstipendiets syfte är att stödja och uppmuntra verksamhet inom skulpturområdet. Stipendiet kan sökas av alla i Sverige yrkesverksamma skulptörer.

Carl Frisendahls stipendium

Grafström-Sandqvistska fondens konststipendium

Grundsunda hembygdsförening 
Grundsunda hembygdsförening delar årligen ut ett kulturstipendium på 15 000 kronor inklusive resa och fri vistelse 6-8 sommarveckor i en stuga vid Prästsjön, Vallens by, Grundsunda i Örnsköldsviks kommun. Alla kategorier kulturarbetare kan söka stipendiet. Verksamhetsområdet är inte i förväg utsatt. Stipendiet vill bidra till att ge några veckors vistelse i naturskön miljö.
Några krav på prestation ställs inte. Sista dag för ansökan är 31 mars.

Göran Dahlbergs stipendium
Göran Dahlbergs stipendium utlyses bland annat i konsttidningen Volym i god tid innan ansökan ska vara inlämnad, vilket vanligtvis är i början av november.

Hildur Larssons minnesfond

Högakusten-stipendiet
Höga kusten-stipendiet kan sökas och delas ut till verksam nordisk konstnär. Stipendiet består dels av ett kontantbidrag på 10.000 kronor, samt en obligatorisk vistelse i Höga kusten i två veckor under det år stipendiet erhålls. Året därpå arrangeras en utställning i Kramfors Konsthall.

Regionens kulturstipendium

Sollefteå kommuns kulturstipendium

Sollefteå kommuns stipendium till Ingrid Thulins minne
Ur minnesfonden delas det årligen ett kulturstipendium till en ung skaparkraft från Ådalen. Personen i fråga ska vara i början av sin utövning.

Sundsvalls kommuns kulturstipendier

Örnsköldsviks kollektiva konstnärsverkstads stipendium

Örnsköldsviks kommuns kulturstipendium
Syftet med Örnsköldsviks kommuns kulturstipendium är att uppmuntra fortsatt verksamhet inom kultursektorns olika områden. Särskild hänsyn tas till unga utövare och satsningar på verksamheter för unga.

Andra stipendier

Stipendier från Konstnärsnämnden

Stipendier och stöd i Region Jämtland Härjedalen (bildkonsten.se)