Anna Jakobsson Lund

Att skriva är som att andas för Anna Jakobsson Lund. Ett måste. – Det går inte att vänta på gudabenådad inspiration, det är bara att svettas ut det, säger hon.

Att skriva är inte bara roligt – det är livsluft för Anna

Hon har skrivit sedan hon gick i lågstadiet och att bli författare var drömmen, men tänkte att det kan man ju inte bli så hon pluggade statsvetenskap och skaffade sig ett ”riktigt” jobb först.

När första barnet började sova lite bättre började Anna skriva ner en science fiction-historia som hade funnits med henne sedan tonåren. Det var så roligt att skriva och när manuset var klart orkade hon inte vänta på svar från ett förlag utan gav ut boken på egen hand. Sen har det kreativa flödet bara fortsatt med ibland ett par böcker om året. Men det ”riktiga” jobbet som organisationskonsult släpper hon inte – där får hon använda andra delar av hjärnan och det berikar hennes fantastikvärld.

Ser filmsnuttar i huvudet

Hon skriver ständigt. Historierna dyker upp som filmer i huvudet på henne. Karaktär kliver in och kräver att få berätta. Skriver ostrukturerat i ett hisnande flöde, slänger det mesta, skriver om.

–  Som småbarnsförälder har jag lärt mig att alla tillfällen jag kan skriva är bra tillfällen. Jag har skrivit mycket dialog när jag har bränt köttbullar, säger Anna.

Fakta

Född: 1978 i Norrköping, uppvuxen i Sundsvall.

Familj: Gift, två barn.

Bor: I Njurundabommen, söder om Sundsvall.

Gör: Organisationsutvecklare och författare.

Genre: Science fiction och fantasy.

Böcker: Konsten att sätta smarta mål – och att nå dem (2009, fackbok), Natt utan ängel (2011), trilogin Systemet där Tredje principen (2015, översatt till engelska), Aldrig ensamma (2015), och Enda vägen (2016) ingår, Equilibrium (2017). Trilogin finns som talböcker på Legimus.

Kontakt

Webbplats: www.annorlundaforlag.se

E-postadress: anna@annorlundaforlag.se

Mer om Anna Jakobsson Lund

Foto och film: Daniel Håkansson

 


Tillbaka till toppen