Annika Sjögren

Hon älskar att tota ihop historier om vanliga människor som kämpar med gott och ont inom sig, men trots flera utgivna deckare brottas hon ständigt med tvivlen på om det hon skriver duger. – Det är bara att sätta sig ner och skriva så brukar det lossna, säger Annika Sjögren.

Hon fokuserar på det goda och onda inom oss

Annika har alltid vetat att hon skulle bli författare men utbildade sig till lågstadielärare för att det verkade som ett lättsamt sätt att försörja sig på tills författardrömmen slog in.

Debutboken kom när hon 55 år och hon unnade sig att börja skriva på deltid. Tio år senare lämnade hon skolan som pensionär och kan skriva på heltid. Hennes psykologiska deckare utspelar sig i Härnösand. Härnösand är på riktigt, men skolorna, lärarna och eleverna är uppdiktade.

Är deckarförfattare och deckarnörd

Hon kallar sig nörd. Deckare har varit hennes passion sedan hon var ung, hon missar aldrig en brittisk tv-deckare och brittiska kriminalförfattaren Ruth Rendell är hennes favorit och förebild. Gissa om hon är stolt över att ha blivit jämförd med Rendell.

Fakta

Född: 6 december 1951 i Stockholm, där hon växte upp med mamma, pappa och en nio år äldre halvbror.

Familj: Gift med Göran, två barn, Frida och Erik, två barnbarn, Ture och Archie.

Bor: I Härnösand sedan 1981.

Gör: Jobbat som lågstadielärare i 44 år, författare på deltid sedan 2007, gick i pension hösten 2017 och kan skriva på heltid.

Genre: Psykologiska kriminalromaner.

Böcker: Där ingen vind blåser (2007), Som glöd blir till aska (2008), Ur havet stiger vågorna (2010), Allt vad marken gömmer (2012). Varje titel syftar på de fyra elementen vind, eld, vatten, jord. Samtliga finns som ljudböcker och talböcker på Legimus, tre böcker finns även i pocket. Skärvor av fruktan (2018), en kortroman för ljud.

Kontakt 

E-postadress: annika.sjogren@hotmail.com

Foto och film: Daniel Håkansson


Tillbaka till toppen