Pia Niemi

Pia Niemi vill göra världen lite bättre oavsett om hon skriver eller tecknar. Debutboken var en tröstebok om döden för barn, med text och bild av henne själv.

Högkänsliga Pia vill göra världen lite mer harmonisk

Ganska sent i livet förstod hon att hon tillhör den femtedel av mänskligheten som är född högkänslig, ett personlighetsdrag och en gåva hon använder i sitt skapande.

”Kan jag med mitt jobb få någon att må lite bättre, att göra den här världen lite mer harmonisk, ja då är jag nöjd”, säger Pia Niemi.

Hittills har hon mest skrivit och illustrerat för skolbarn, men ett enormt sug efter att lära sig mer om naturen, världen eller varför folk beter sig som de gör kanske resulterar i mer faktabaserade böcker för vuxna. För kunskap gillar hon, men den får aldrig presenteras tråkigt och hopplöst.

”Om jag inte blir glad av mina bilder eller texter, då är de helt enkelt inte klara”, säger hon.

Fakta om Pia Niemi

Född: 4 december 1965 i Byske, Skellefteå, där hon växte upp.

Familj: Gift, två vuxna döttrar.

Bor: Hus i Sörberge, Timrå.

Gör: Illustratör, grafisk designer, författare, föreläser i skolklasser.

Genre: Barnböcker (bredvidläsningslitteratur).

Böcker: Jag längtar efter mormor (pictus.se) (2000), (åtta böcker om Siv och hennes lata hund Johansson): Siv möter Johansson (pictus.se) (2001), Rymdskeppet (pictus.se) (2001), Spökhuset (pictus.se) (2001), Flaskposten (pictus.se) (2001), Väsktjuven (2007), Snömonstret (2007), Fångsten (2007), Jätteglassen (2007).

Kontakt

Författarcentrum norr

Webbplats: www.pictus.se

E-postadress: pia@pictus.se

Mer om Pia Niemi

Foto och film: Daniel Håkansson


Tillbaka till toppen