Sanna Juhlin

Farmor berättade ur verkliga livet och lilla Sanna ritade berättelserna innan hon ens kunde skriva. – Jag har alltid velat bli författare, men visste inte hur, säger Sanna Juhlin i Söråker.

De egna barnen inspirerar till Sannas barnböcker

Sanna växte upp med att familjen tittade mycket på film, all sort film.
– Jag kommer ur klassisk arbetarklass och det lästes inga böcker hemma, men film såg vi. Det är säkert därifrån jag har fått mitt bildseende, säger hon.

När hon själv fick barn och läste för dem började hon skriva barnböcker och bilderböcker för barn. Hon debuterade som 39-åring och hon har gett ut ett 20-tal titlar hittills.

Blir hög av att vara författare

Skriver gör hon hemma vid köksbordet och hon har ofta flera manus på gång parallellt. Under 2018 räknar hon med att släppa fyra böcker.
– Jag blir hög på att vara författare, det är min identitet, säger hon.
De egna barnen är en stor inspirationskälla. Och dottern är bästa kritikern. Skrattar barnen, vet hon att hennes böcker är bra.

Fakta

Född: 8 november 1970 i Söråker, Timrå.

Familj: gift, två barn och en styvson.

Bor: Hus i Söråker.

Gör: Författare och föreläser om sitt skrivande i skolor och på bibliotek, håller i deckarskolor.

Genre: Barnböcker, bilderböcker för barn, har även skrivit vuxenromaner.

Böcker i urval: Ett hus med många dörrar (2013), Bella och broder Superstar (2014), Morrison och hamsterjakten (2016), Hemliga trean och blåbärsmysteriet (2016), Hemliga trean och maskeradmysteriet (2017) Resan långt bort (2017) Hemliga trean och lägermysteriet (2018) Calles knasiga sommarlov (2018)

Kontakt

Författarcentrum norr

E-postadress: juhlin.sanna@gmail.com

Mer om Sanna Juhlin

Foto och film: Daniel Håkansson


Tillbaka till toppen