Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Caroline Åslund, Kokhuset
Caroline Åslund, Kokhuset i Härjedalen

Därför väljer Kokhuset att delta i Handelskraft

2021-03-25 19:12

I mormors gamla kokhus i Lofsdalen, Härjedalen, valde Caroline Åslund att starta gårdsbutik för några år sen. ”Utvecklingen går fort och för att överleva som butik gäller det att gå mot att vara mer digital” säger Caroline som nu deltar i ESF-projektet Handelskraft.

Även om sortimentet som Caroline Åslund tillhandahåller på sin gård består av vintage och genuina inredningsdetaljer i allmoge och smide är butiken allt annat än omodern i sitt tänk.

- Just nu är det en svår period där jag inte riktigt vet om man ska gasa eller bromsa. Min butik har utvecklats år från år. Jag började med fem kvadratmeter och har byggt ut kontinuerligt sedan 2018. Nu har jag en webbshop också som jag behöver utveckla mer, säger Caroline och fortsätter: det är så bra att delta i Handelkraft för jag får igång tankarna och inspireras av att jobba vidare med min butik.

E-handel och fysisk butik i kombination

Den 4 mars deltog Caroline i föreläsningen Framtidens handel som var den första digitala utbildning som ordnades i projektet. Hon fastnade för konceptet och kommer delta i fler utbildningar.

- Jag ser fram emot att få lära mig mer och har anmält mig till fler utbildningar i Handelskraft. Det är mycket att ta till sig för att optimera sitt eget företag. Allt har också påskyndats på grund av coronapandemin. Egentligen är steget mot att driva webbshop och vara mer digitalt naturligt men jag tror utvecklingen går fortare nu. För mig är det väldigt gynnsamt att delta i Handelskraft för att få fler verktyg och lära mig mer om hur man kan ta sig vidare i allt från butiksmiljöer till marknadsföring och kommunikation, säger Caroline Åslund.

Som ensam företagare kan det även vara svårt att hitta inspiration och vara kreativ. Det upplever Caroline att hon får hjälp med, en digital föreläsning med en expert liksom påminner om ”du kan göra så här” eller ”tänk på det här”.

Kokhuset hantverk & vintage

Om Handelskraft

Funderar du över din utveckling och roll i morgondagens handel? Projektet Handelskraft är till för dig som jobbar inom handeln i region Västernorrland eller region Jämtland Härjedalen. Du får möjlighet att ta del av kostnadsfri utbildning och handledning som stärker din roll i en ständigt föränderlig bransch.

Vill du också delta i projektets utbildningar?

Våren 2021 erbjuds bland annat kompetensutveckling inom e-handel, marknadsföring i sociala medier och strategi för digital marknadsföring.

Ta del av hela utbildningsprogrammet