Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Mats, Gabriella och Helene på Turkos i Östersund.

Med Handelskraft kommer vi en bit till

2021-05-24 09:44

Redan innan pandemin så arbetade Turkos i Östersund både med fysisk butik och webbshop. Senaste året har dock webbshopen och lösningar på att erbjuda trygga lösningar fått mera fokus. Turkos deltar också i Handelskraft för att få inspiration.

Turkos är experter på inre och yttre hudvård och hållbart välmående. Sedan 2008 har de drivit sin butik i Östersund som sedemera också blivit webbshop och de har rådgivning på distans med sina kunder.

-  I början av pandemin blev det mycket osäkerhet på vad vi kunde göra och inte, till exempel lade vi våra ansiktsbehandlingar på is. Vi har alltid försökt jobba så gott vi kunde med webbshopen, men nu lade vi mer tid och fokus på den, säger Mats Lindström.

Mats Lindström var i kontakt med handläggarna på Region Jämtland-Härjedalen och blev tipsad om att delta i ESF-projektet Handelskraft för att utbilda sina anställda.

Omställning i branschen

- Vi är självlärda och provar oss fram med marknadsföring på Facebook, Google annonsering och så vidare. Det som är bra med Handelskrafts utbildningar är att man får jämna ut sin kunskap och få det satt i ett sammanhang. Det blir bättre och stabilare på så sätt, säger Mats Lindström.

Han har även märkt att handlarkollegor i Östersund pratar mer med varandra och om den omställning som sker i branschen.

- Fler funderar i dessa banor. Det märks att man blir inspirerad av att höra hur andra tänker, det är ett utbyte att vara med i typ Handelskraft och börja fundera på dessa frågor, säger Mats Lindström och fortsätter: det känns också skönt att regionen tar initiativ till Handelskraft för det är ett tecken på att de förstår hur kämpigt det är nu.

Om Handelskraft

Funderar du över din utveckling och roll i morgondagens handel? Projektet Handelskraft är till för dig som jobbar inom handeln i region Västernorrland eller region Jämtland Härjedalen. Du får möjlighet att ta del av kostnadsfri utbildning och handledning som stärker din roll i en ständigt föränderlig bransch.

Vill du också delta i projektets utbildningar?

Hösten 2021 erbjuds bland annat kompetensutveckling inom butikskommunikation, ledarskap, marknadsföring i sociala medier och strategi för digital marknadsföring.

Ta del av hela utbildningsprogrammet