Daniel Rönnung och Joakim Eriksson till höger på bilden, tillsammans med Hanna Fredriksson på DRIV samt Tomas Engström på my.coin AB.
Daniel Rönnung och Joakim Eriksson till höger på bilden, tillsammans med Hanna Fredriksson på DRIV samt Tomas Engström på my.coin AB.

Med hjälp av affärsutveckling ska VIM skala upp ytterligare

Västernorrland Industrimontage (VIM) startades 2016 i Sundsvall. Det drivs idag av Daniel Rönnung och Joakim Eriksson. 2020 ökade efterfrågan på deras tjänster och nu jobbar de med organisationsutveckling genom projektet SIMMITT för att kunna växa ytterligare.

- Det var precis som om en plugg släppte ifjol. Jag vet inte om det är för att vi funnits länge nog men vi fick jättemånga stora förfrågningar, säger VD Daniel Rönnung.

Inom loppet av tre månader fick företaget tre stora projekt värda över fyrtio miljoner kronor. Företaget omsatte då 12 miljoner kronor och de ser nu en konstant hög efterfrågan på deras tjänster som omfattar allt från byggsmiden, industri-VVS och mekaniskt underhåll.

En skalbar organisation

- Vår utmaning är att strukturera företaget så vi kan fortsätta att växa och ha en skalbar organisation, förklarar Joakim Eriksson, projektledare och delägare.
Genom projekt SIMMITT får de stöttning av två erfarna konsulter att göra en förflyttning. Den resan startade i början av året och till sin hjälp har de Hanna Fredriksson på DRIV samt Tomas Engström på my.coin AB. Det är VIM som själva definierat detta behov utifrån där de står med företaget, det är deras eget koncept och de har prioriterat utifrån vad som är det viktigaste just nu för att kunna växa ytterligare.

- Det är krävande att göra en sådan här resa som de gör tillsammans med oss. Det krävs insikt, mod och nyfikenhet. Det här kommer leda till att Joakim och Daniel går från att vara en del av produktionen till att vara företagsledare, säger Tomas Engström.

Rekommenderar SIMMITT

-Ja, vi skulle rekommendera fler att vara med i SIMMITT. Det är både utbildning för oss och faktisk hjälp på vägen att utveckla företaget, säger Joakim Eriksson och fortsätter: det är jättebra att få in andra ögon som ser på det hela.
Vad är målet nu då?

- Vi ska ta över världen brukar vi säga! Det är vårt mål, säger Joakim Eriksson.

Om projektet SIMMITT (Smart industriell modernisering i Mittregionen):

SIMMITT är ett samverkansprojekt mellan Region Västernorrland, Örnsköldsviks industrigrupp, Engcon, IUC Z-GROUP i Jämtland och Region Jämtland Härjedalen, med finansiering från ERUF. Målet är att stärka konkurrenskraften hos våra industriföretag. Detta utförs till största del med insatser direkt hos företagen.


Tillbaka till toppen