Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Stora Turismpriset 2021

Varje län i Sverige har möjlighet att nominera en kandidat till Stora Turismpriset 2021 som representerar länet nationellt.

För att utse länets representant till den nationella tävlingen har tre kandidater valts ut. Länets tre kandidater bidrar alla till utvecklingen av regionens turism och uppfyller väl de kriterier som Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism tagit fram.

Kandidaterna i nationella tävlingen bedöms utifrån följande kriterier:

Huvudkriterium: Pristagaren bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. 

Hållbarhetskriterium: Pristagaren utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet

Kunskapskriterium: Pristagaren utvecklar, sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen.

Omställningskriterium: Pristagaren har under coronapandemin lyckats vända de negativa konsekvenserna av krisen till något som utvecklar verksamheten.

Vinnaren utses genom publik röstning där du kan vara med och kora den regionala vinnaren och Västernorrlands representant till den nationella tävlingen Stora Turismpriset 2021!

Länets vinnande kandidat får:

  • Delta på den digitala prisceremonin som äger rum i november. Den sker i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan
  • Delta i en workshop i slutet av november. Kandidaten får verktyg som de kan använda i den fortsatta utvecklingen av sin verksamhet.
  • Vinnaren av kandidaterna i Västernorrland belönas med 10 000 kronor.
  • Den nationella vinnaren belönas med 100.000 kronor.

 

Årets kandidater 2021:

Bröderna Bommen, Njurunda

Skulebergets Havscamping, Docksta

Hotell Hallstaberget, Sollefteå

Kandidaternas filmer 2021

 
 

Rösta på vår Facebooksida

Röstning startar under vecka 28 och pågår till 22 augusti. Du röstar genom att gå till respektive kandidats film som är publicerad på Region Västernorrlands Facebooksida. Gilla inlägget för att rösta på just den kandidaten. Du får bara rösta på ett alternativ och du kan rösta endast en gång.

Region Västernorrland | Facebook

Om du inte är Facebook-användare men ändå vill rösta, skicka då ett e-postmeddelande med kandidatens namn till Linda Edlund på e-postadressen linda.edlund1@rvn.se

Välkommen med dina frågor till:

Linda Edlund,
Tillväxtsamordnare, Besöksnäring
Tel. 072-225 75 42
E-post: linda.edlund1@rvn.se