Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Smart specialisering

Just nu pågår ett arbete med att ta fram en Smart specialiseringsstrategi för Västernorrland. En smart specialiseringsstrategi är en förstärkt innovationsstrategi för kunskapsdriven tillväxt och arbetet sker utifrån en metodik som är gemensam för hela EU.

Att arbeta med innovationsfrågor i Västernorrland är en viktig del av det regionala tillväxtarbetet och den regionala tillväxtpolitiken. En smart specialiseringsstrategi ger förtydliganden och prioriteringar till de fokusområden som regionen arbetar med. Smart specialisering är ett centralt område inom EU:s sammanhållningspolitik och i samtliga regioner i Sverige pågår arbete med att förtydliga innovationsarbetet och hur forskning och utveckling, i nära samverkan med näringslivet, kan vidareutveckla strategiska styrkeområden i ett regionalt, nationellt och internationellt perspektiv.

Västernorrlands smart specialiseringsstrategi kommer vara vägledande för offentlig nationell och EU-finansiering i nästa period, framför allt inom området forskning och innovation.

Mer om smart specialisering

 

Aktiviteter

Aktuellt

I arbetet med att ta fram Smart specialiseringsstrategi för Västernorrland genomförs under hösten 2019 seminarier och workshops.

Välkommen att anmäla dig nedan:

[ANMÄLAN STÄNGD]
30 september 9.00–12.00 Regionens Hus, Härnösand
Workshop
 - Framgångsrik näringslivsutveckling Västernorrlands styrkeområden.
Fika från 8.30
Anmäl dig här senast 28 september.


[ANMÄLAN STÄNGD]
11 oktober 9.00–12.00 Regionens Hus, Härnösand
Workshop
 - Framgångsrik näringslivsutveckling Västernorrlands styrkeområden. 
Fika från 8.30
Anmäl dig här senast 7 oktober 

 

Om arbetet

 

 

Analyser

tillvaxtverkete_logo.jpg