Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Årets Mittnordiska kulturpriser till teater i Västernorrland och dans i Österbotten

2021-11-15 08:40

Mittnordenkommittén delar årligen ut två kulturpriser med syfte att stimulera till fortsatt arbete och engagemang inom kulturområdet inom en eller flera av de samverkande regionerna. Utdelningen av de mittnordiska kulturpriserna sker i samband med Mittnordiska kulturdagen 17 november.

Det årliga tematiska kulturpriset ska tilldelas någon inom det mittnordiska området, som och på ett innovativt och föredömligt sätt bidrar till utveckling inom årets tema. För 2021 är temat gränsöverskridande samverkan. Prissumman är 30 000 SEK.

Det årliga barn och ungdomspriset ska tilldelas någon under 26 år eller annan som i sin gärning arbetar med kultur för målgruppen personer upp till 26. Prissumman är 30 000 SEK.

Det är den mittnordiska kulturarbetsgruppen bestående av tjänstepersoner från Mittnordenkommitténs medlemmar som beslutar om pristagare. För 2021 tilldelas:

  • Det regionala danscentret i Österbotten det mittnordiska kulturpriset samt
  • Teaterpedagogen Erika Ehnebom, Västernorrland, det mittnordiska barn- och ungdomspriset.

I år har Mittnordenkommittén beslutat att även dela ut ett hederspris till person som genom stort engagemang har arbetet för kulturell samverkan mellan de mittnordiska regionerna. Hederpriset om 20 000 SEK tilldelas multikonstnären Andreas Brännlund, Västernorrland.

Mittnordiska kulturdagen