Daniel Larsson.
Daniel Larsson. Foto: Emmelie Hedenström.

Daniel fick nya kunder tack vare företagsstödet

2022-11-18 15:38

Nyligen fick Daniel Larsson 30 000 kronor i utvecklingsstöd från Region Västernorrland för att utveckla sitt företag. Med hjälp av stödet kunde han marknadsföra företaget och nå nya kunder.

- Ja, jag har bara positivt att säga och skulle rekommendera fler att söka. Du får ju en halverad risk om man som i mitt fall investerade 60 000 kronor, konstaterar Daniel Larsson.

För fem år sedan startade osteopat Daniel Larsson sin verksamhet i Sundsvall. För att utveckla sitt företag sökte han och fick utvecklingsstöd av Region Västernorrland för att marknadsföra sitt företag i sociala medier. Det var en lyckad satsning.

- Det blev en enorm ökning av räckvidd på företagets sociala medier. Jag märker att många av kunderna som kommer till mig har sett mig på Facebook nu. Genom det här stödet har jag fått hjälp att bygga en kundgrupp som jag kan nå kontinuerligt. Det kan vara svårt att satsa pengar på marknadsföring då man inte vet om det ger något tillbaka men det här gav bra resultat, säger Daniel Larsson.

Utvecklingsstödet är ett stöd om max 30 000 kronor för små och medelstora företag. Stöd kan beviljas till investeringar som maskiner, inventarier, produktutveckling, kompetensutveckling och marknadsföring.

Nya kunder till kliniken

Som osteopat behandlar du de som har ont i kroppen, sådant som har med rörelseapparaten att göra. Under pandemin gick företaget bra för Daniel och nu går det ännu bättre:

- Jag har fått ett uppsving sedan pandemin och jag har fått i gång verksamheten ordentligt igen. Det är svårt att mäta fulla effekten av marknadsföring men jag ser en snöbollseffekt. Tack vare företagsstödet har jag fått in folk på kliniken som inte annars skulle ha kommit. Även om marknadsföringen varade i ett par månader så varar den här effekten i många år, säger Daniel Larsson.

Rekommenderar utvecklingsstödet

Daniel Larsson skulle absolut rekommendera fler att söka utvecklingsstödet från Region Västernorrland. Han menar att det kan vara väldigt värdefullt för små företag som hans.

- Det var väldigt enkelt att söka företagsstödet och det är tydligt hur man ska göra, säger Daniel Larsson.

Info-träff om utvecklingsstöd 22 november

Du får information om hur du kan söka utvecklingsstödet, vad du kan investera i och vi svarar på era frågor. Efteråt går det bra att boka ett möte med handläggare för enskild dialog utifrån ditt företags behov.

Vi ses via Teams tisdag den 22 november klockan 8.30-9.00

Ingen anmälan behövs, välkommen att koppla upp dig!


Tillbaka till toppen