Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Stearinljus

Lär dig mer om suicidprevention - digital konferens 10 september

2021-09-06 08:35

Suicidpreventiva dagen äger rum den 10 september årligen och är grundad av FN:s Världshälsoorganisation, WHO. Folkhälsomyndigheten, tillsammans med en rad andra aktörer, ordnar i år en digital konferens om suicidprevention med fokus på samordning, samverkan och samarbete. Konferensen vänder sig till alla som vill veta mer om suicid och suicidprevention.

Konferensen direktsänds och föreläsningar och presentationer från olika yrkesområden, forskare och andra med erfarenhet av suicid varvas med paneldiskussioner och inspirerande exempel från praktiken.

Dagen är särskilt lämplig för de som i sitt yrke eller ideella arbete kommer i kontakt med frågor som rör psykisk hälsa och suicidprevention. Konferensen riktar sig också till politiker och organisationer som kan främja suicidpreventiva åtgärder inom sitt område. Även företagsledare, arbetsgivare och andra med intresse för suicidprevention välkomnas att delta!

Anmäl dig till konferensen här:

Livsavgörande samverkan — Folkhälsomyndigheten

10 september arrangeras det även ljusmanifestationer och andra event runt om i Sverige. Läs mer om hur du kan arrangera en manifestation på suicidpreventiva dagen här:

Anordna en ljusmanifestation på Internationella suicidpreventiva dagen

 

Hur kan du hjälpa en person som har självmordstankar?

Om du misstänker att någon i din närhet har tankar eller planer på att ta sitt liv är det viktigt att du gör något direkt. Läs mer på 1177.se

Hur kan du hjälpa en person som har självmordstankar? - 1177 Vårdguiden