Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Hur går vi från kris till kraft? Konstnärer reflekterar

2021-11-23 14:53

Den nationella föreningen Konstkonsulenterna i Sverige bjuder in till ett seminarium där sju konstnärer samtalar om utredningen Från kris till kraft – Återstart för kulturen. Medverkande konstnärer är Katarina Persson, Gabriel Jonsson, Shiva Anoushirvani, Madelaine Sillfors, Jens Strandberg, Magdalena Nordin och Karin Bäckström.

Pandemin har inneburit stora utmaningar för kultursektorn och många har förlorat sin inkomst och arbetstillfällen. Vår vardag och vår förståelse av omvärlden har förändrats och även hur vi föreställer oss framtiden. I bästa fall har pandemin påmint oss om vad som är viktigt i ett längre perspektiv.

Den 30 september presenterades utredningen Från kris till kraft – Återstart för kulturen för regeringen av utredaren Linda Zachrisson. Utredningen föreslår insatser för kulturens återstart under kommande år, på kort och lång sikt. Just nu pågår diskussioner om rapporten runt om i landet bland såväl konstnärskåren som tjänstepersoner och politiker.

Den nationella föreningen Konstkonsulenterna i Sverige (här genom Västra Götalandsregionen, Region Uppsala, Region Dalarna, Region Västernorrland, Region Västerbotten och Region Gävleborg) bjuder in till seminariet ”Hur går vi från kris till kraft?” där sju konstnärer samtalar om utredningen utifrån sina egna reflektioner. Medverkande konstnärer: Katarina Persson, Gabriel Jonsson, Shiva Anoushirvani, Madelaine Sillfors, Jens Strandberg,  Magdalena Nordin och Karin Bäckström.

Med samtalet vill vi samla det konstnärliga fältet och skapa en gemensam lärandeprocess som utgår från konstnärernas villkor och perspektiv.

Seminariet vänder sig till alla som vill ta del av fler perspektiv kring utredningen Från kris till kraft – Återstart för kulturen, till exempel tjänstemän och beslutsfattare inom kultursektorn, kulturkonsulenter i kommun/region, forskare och konstnärliga utövare.

Varmt välkommen!

Datum och tid: Torsdagen den 2 december kl. 09:00-11:00
Anmälan: Ingen föranmälan krävs
Plats: Digitalt, via Zoom – länk till mötet: 
Från kris till kraft - Zoommöte
Meeting ID: 872 7324 5094

Utredningen Från kris till kraft - återstart för kulturen

Mer information om deltagande konstnärer på Västra Götalandsregionens webbsida