I juni är det dags för Mötesplats kultur

2023-05-03 16:04

Det har nu gått fyra år sen Region Västernorrland senast samlade länets kulturliv fysiskt och det behövs en mötesplats, en plats att få lyfta tankar och idéer och att mötas i samma rum igen. Region Västernorrland arrangerar därför Mötesplats Kultur på Västernorrlands Museum 2 juni.

Målgrupp är kulturskapare, föreningsliv, företagare, tjänstepersoner, förtroendevalda och alla andra som bygger kulturlivet i Västernorrland.

Syftet med dagen är att få chansen att lyfta frågor och idéer inom kulturområdet. Hur ska vi nå den drömbild för Västernorrland som målades upp under klusterdialogerna i kulturplaneprocessen, vad kan vi göra tillsammans för att skapa den framtid vi vill ha? 

Ur programmet

  • Dagen inleds av Jonny Lundin, ordförande i regionala utvecklingsnämnden, och kulturchef Maria Oldenmark. 
  • Stina Haglund, serieentreprenör och processledare med stort hjärta för kulturella och kreativa branscher, kommer guida oss genom dagen som moderator och workshopledare. 
  • Kristina Ernehed är vår inspirationsföreläsare, hon jobbar bland annat på Heimbygda i Jämtland. Kristina brinner för samhällsutveckling med rurala perspektiv. Hennes fokusområden är kultur, kulturarv, det ideella engagemanget, den offentliga landsbygdsfrågor.  
  • Projekt och arrangörer från hela Västernorrland - Mittlitt, Västernorrlands Sameförening Noerhtenaestie, Västernorrlands Museum, High Coast Creative, Pipeline, Leader Höga Kusten med flera presenterar goda exempel på kraften som finns här. 

Varmt välkomna till en dag med inspiration och workshops. 

Plats: Västernorrlands museum
Datum och tid: 2 juni kl. 10.00-15.00, (fika och mingel från 9.30) 

Anmäl dig till dagen genom att fylla i följande formulär:

Anmälningsformulär Mötesplats kultur

Har du frågor eller vill bidra i programmet? Kontakta Elin Torestad.
E-post: elin.torestad@rvn.se
Telefon: 0611-802 55 

 


Tillbaka till toppen