Per Viktröm sitter vid vattnet och tittar mot kameran.
Foto: Kristoffer Lönnå

Från anekdot till app-plattform

2023-10-11 10:50

Per Vikström har en lång karriär bakom sig inom musikindustrin. Under åren har han hört många historier berättats som säkert skulle locka många lyssnare. Men hur skapar man egentligen en podd?

Som både producent och manager har Per Vikström arbetat med artister som bland annat Mariah Carey, Hall & Oates och Frank Zappa. Det har berättats många roliga och dråpliga historier under åren som säkert skulle locka många lyssnare, konstaterar Per. Men hur skapar man egentligen en podd? Efter en hel del eftersökningar insåg Per att det är en gedigen apparat innan du kan trycka på publiceringsknappen.

Automatiserat verktyg för att skapa appar

Tillsammans med Susanna Berggren som arbetar med intelligent automation till vardags började dom utveckla idén som från början var tänkt som en podd till att bli en helt automatiserad app-plattform.
- Det gick från att berätta raggaranekdoter och tokiga rockhistorier till att i stället skapa en plattform där vem som helst kan skapa till exempel en egen podd utan dyra omkostnader. Ett sätt att demokratisera app-världen, fortsätter Per Vikström.

Närmsta halvåret blir avgörande

Nästa steg blir att lansera appen i App Store för att se att allt fungerar som det ska för att sedan få in kunder. Innovationsstödet från Region Västernorrland på nära en miljon kronor har varit avgörande för utvecklingen av appen.
- Att plocka in investerare i det här läget känns inte rätt och därför kom stödet vid precis rätt tillfälle. För som ett IT-startupföretag får du inga banklån idag, säger Per.

Allt fungerade problemfritt

Innovationsstödet har varit viktigt för hela företagsidén att ta form och utvecklas till den produkt den är idag. Det var dessutom en smidig och problemfri process där Per uppfattade Regionen som väldigt lyhörda.

Se om innovationsstöd är något för dig!

Region Västernorrland - Innovationsstöd (rvn.se)


Tillbaka till toppen