Annica Karlsson, IUC Västernorrlands VD.

Möt IUC Västernorrlands nya VD

2023-09-08 11:52

I juni klev Annica Karlsson in som VD för IUC Västernorrland. Det nybildade bolag som ska vara med och bidra till en stark svensk industri och stötta branschen regionalt.

Annica kommer senast från BAE Systems där hon arbetat i mer än 20 år i flera roller inom projektledning och marknadsföring. Genom sitt nya uppdrag ser hon fram emot att lära känna en större bredd inom industrin.

- Jag ser fram emot att stödja små- och medelstora företag i sin utveckling. Det har ett sånt gott syfte och det känns kul att ta vidare det arbete som IUC-Z group och Örnsköldsviks Industrigrupp startat genom projektet SIMMITT. Det verkar ha träffat rätt och det finns en fortsatt efterfrågan på nätverk och annat, säger Annica Karlsson.

Viktig bransch i utveckling

Hittills har Annica hunnit träffa några industriföretag och börjat sätta sig in i ett, som hon säger, spännande uppdrag.

- Just nu ser jag mest fram emot att få vara med och bygga något från grunden och att träffa fler företag. I Västernorrland är industrin en stor bransch, så det finns mycket möjligheter att få företag att komma närmare varandra. Jag vill verkligen få lära känna våra lokala och regionala industrier, säger Annica.

Vi ser mycket fram emot Industridagen MITT den 14 september när Annica Karlsson presenterar sig och det nya Industriella UtvecklingsCentrat under konferensen. Vid samma konferens kommer Thomas Nilsson, VD IUC Sverige, och ger sin bild av nationella satsningar för industrins omställning.

IUC Västernorrlands webbplats 

Om IUC

IUC, Industriella UtvecklingsCentra, är ett nätverk av regionalt ägda IUC-bolag i samverkan som täcker hela Sverige. De kanaliserar stöd och utvecklar industriföretag från norr till söder. Nätverkets gemensamma mål är att bidra till en stark svensk industri, att skapa tillväxt och arbetstillfällen, som möter krav på hållbarhet och mångfald. IUC-bolagen äger det gemensamma IUC Sverige AB, som projektleder nationella uppdrag.

Västernorrland har varit en vit fläck på IUC-kartan nationellt men i det regionala projektet SIMMITT har flera aktörer arbetat för att även kunna starta upp ett IUC i vår region. 


Tillbaka till toppen