Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Open Call - Konstnärsresidens i Frankrike

2020-01-14 09:30

I år har du som är folkbokförd i Västernorrland och konstnärligt verksam inom litteraturområdet samt bild- och formområdet chansen att spendera juni månad i Grez-sur-Loing, Frankrike.

Region Västernorrland erbjuder i år två vistelsestipendier vid konstnärskolonin Grez-sur-Loing strax söder om Paris, Frankrike. Det ena stipendiet riktas till konstnärligt verksam inom litteraturområdet, och det andra till en konstnär inom bild- och formområdet. Sökande skall vara folkbokförda i Västernorrland och professionellt verksamma inom sitt konstområde. Sista ansökningsdag är 7/2 2020.

Om vistelsen
Verksamheten bedrivs vid Hôtel Chevillon som präglas av en traditionsrik och inspirerande miljö med möjlighet till arbete, tankeutbyte och social samvaro bland likasinnade.

Hôtel Chevillon ligger i Grez-sur-Loing, 7 mil från Paris. Här finns fyra tvårumslägenheter, en enrumslägenhet, tre friliggande ateljéer, en ”skrivarlya”, Carl Larsson-lägenheten med tillhörande ateljé och tre gästrum. Dessutom finns generösa utrymmen för samvaro.

För anmälan och mer information besök:
www.rvn.se/sv/Utveckling/Vara-projekt/airy---artist-in-residence/grez-sur-loing/