Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Företagsstöd ska stärka besöksnäring

2021-09-01 17:02

Region Västernorrland har beslutat om företagsstöd för att utveckla Restaurang och Café Juniskär i Kvissleby.

Som regionalt utvecklingsansvarig aktör i Västernorrland hanterar Region Västernorrland statliga medel för att främja regionala tillväxtåtgärder, 1:1-anslaget. Vid regionala utvecklingsutskottets möte den 1 september beslutades om stöd till ett företag i regionen.

- Det är positivt att organisationer kan växa och utvecklas i regionen. De här satsningarna ligger väl i linje med vår regionala utvecklingsstrategi och tillväxtstrategin för Västernorrlands besöksnäring. Vårt mål är att regionen ska vara attraktiv för boende och besökare och det här bidrar till att höja oss som plats, säger Sara Nylund, ordförande i Regionala utvecklingsutskottet.

Sedan tidigare drivs Restaurang och Café Juniskär i Kvissleby, utanför Sundsvall. Nu ansöker företaget Mats Wallberg AB om företagsstöd för att utöka med bed & breakfast samt en äventyrsgolfbana. I dagsläget är det begränsat med boendemöjligheter i området, det här skulle göra att fler kan stanna på platsen istället för att det blir en genomresa.

Regionala utvecklingsutskottet beslutade att bevilja 1 470 000 kronor i företagsstöd till satsningen i Juniskär.

Om företagsstöd i Region Västernorrland

Som regionalt utvecklingsansvarig aktör i Västernorrland hanterar regionen statliga medel, så kallade 1:1-anslag, för att främja tillväxt och omställning till hållbar regional utveckling. Stödhanteringen styrs av förordningar och stöd beviljas till företag som skapar varaktig sysselsättning, bedöms få långsiktig lönsamhet och bedrivs på marknadsmässiga villkor.

Sök stöd och finansiering