Vinnarna av stipendiet 2022 är Emmie Rubensson från Sollefteå, Nima Kakekhani från Sundsvall och Elin Nilsson från Härnösand.
Vinnarna av stipendiet 2022 är Elin Nilsson från Härnösand, Nima Kakekhani från Sundsvall och Emmie Rubensson från Sollefteå.

Region Västernorrland uppmärksammar unga entreprenörer med stipendium

2022-06-17 15:33

Region Västernorrland har tillsammans med Ung Företagsamhet Västernorrland och Technichus i Mitt Sverige AB tilldelat tre ungdomar från länet stipendium för att främja deras entreprenörskap. Stipendiet innebär deltagande på eventet Emax där hundra unga entreprenörer från hela Sverige samlas.

Emax äger rum 19-23 juni 2022 på Chalmers i Göteborg och som stipendiepartners har Region Västernorrland tillsammans med Ung företagsamhet och Technichus valt ut tre stipendiater. Stipendiet ämnar lyfta unga entreprenörer som visat upp ett extra driv. Dagarna består av föreläsningar, workshops och nätverkande. De ska också arbeta för att ta fram affärsidéer kopplat till FN:s globala mål.

Ungt entreprenörskap

Västernorrlands tre stipendiater blir även del i nätverket på över 4 000 personer som har varit på Emax. I nätverket samlas Sveriges främsta unga entreprenörer i åldrarna 18-20 år. En av dem som får stipendium från länet är Emmie Rubensson från Sollefteå.

- Det känns otroligt roligt att få åka på Emax! Det ska bli lärorikt och jag känner mig ärad att bli tilldelad detta stipendium, säger Emmie Rubensson.

- Stipendiaterna har visat ett imponerande entreprenörskap och deras driv är precis vad som behövs när de nu ska delta på Emax. Region Västernorrland vill tillsammans med andra aktörer sätta fokus på hållbar näringslivsutveckling inom alla sektorer och ser speciellt till att entreprenörskap hos alla grupper främjas, inte minst för unga, säger Nina Loberg, tf enhetschef vid Region Västernorrland.

Oförglömlig upplevelse

- Stipendiaterna för Emax är personer som visat ett imponerande entreprenörskap och med stora ambitioner för framtiden. Vi tror mycket på dem och ser fram emot att ge inspiration, kunskap och nätverk. Väl på plats på Emax väntar en oförglömlig upplevelse, säger Emax VD Jonathan Rudman.

Årets stipendiater från Västernorrland

De tre som tilldelas stipendium är Emmie Rubensson från Sollefteå, Nima Kakekhani från Sundsvall och Elin Nilsson från Härnösand.

Kontaktuppgifter:

Nina Loberg, tf enhetschef vid Region Västernorrland, telefon 0611-845 23, nina.loberg@rvn.se

Jonathan Rudman, VD Emax, telefon 070-60 346 77, jonathan.rudman@emaxsverige.se


Tillbaka till toppen