Regionen Västernorrland medfinansierar satsning vid Torsboda Industrial Park

2022-07-08 10:02

Regionstyrelsen beviljade nyligen 4 589 475 kronor i medfinansiering till projektet ”STIP Samverkan Torsboda Industrial Park”. Som regionalt utvecklingsansvarig aktör i Västernorrland hanterar Region Västernorrland statliga medel för att främja regionala tillväxtåtgärder.

- Att vi kan vara med och investera i satsningen som Härnösand, Sundsvall och Timrå gör är både viktigt och bra för hela Västernorrland. En etablering i Torsboda skapar möjligheter för de företag som etablerar sig här men också för redan befintliga företag. Västernorrland har konkurrenskraftiga siter att erbjuda men även hög kompetens inom industrin, säger Sara Nylund (S), vice ordförande regionstyrelsen.

Projektägare är Timrå Invest AB, som ägs av Timrå kommun. Kommunerna Härnösand, Timrå och Sundsvall medfinansierar och deltar. I projektet ska kommunövergripande arbetsmetoder och kunskapsunderlag tas fram för att vara redo för en etablering. Nätverk ska identifieras och initieras inom exempelvis kompetensförsörjning, inflyttning, kommunikation och kollektivtrafik. Projektet ska paketera, marknadsföra och sprida kunskap om de möjligheter och fördelar som, enligt projektdeltagarna, finns med Torsboda Industrial Park.

Ännu större kraft i arbetet för etablering i Torsboda | Timrå kommun (mynewsdesk.com)


Tillbaka till toppen