Alicia Ölund i kontakt med Måns Löfroth , Hotell Höga Kusten.
Alicia Ölund i kontakt med Måns Löfroth som representerade Hotell Höga Kusten på rekryteringsträffen i Örnsköldsvik.

Rekryteringsträffar matchar jobb med arbetssökande

2023-03-22 16:28

För andra året i rad arrangerar Region Västernorrland, Höga Kusten Destinationsutveckling och Destination Sundsvall träffar mellan företag och arbetssökande runtom i länet.

Den 20 mars samlades 30 utställare och över 200 arbetssökande i Nolaskolan i Örnsköldsvik för att ge arbetsgivare chansen att möta nya medarbetare. Genom rekryteringsträffen hinner arbetsgivarna och de arbetssökande snabbt knyta nya kontakter.

Allt populärare plats

Ett av företagen som deltog var Hotell Höga Kusten. De söker personal för sommarsäsongen, exempelvis servitör, kock, cafépersonal, städpersonal, nattpersonal och receptionister.

- Det är kul att så mycket folk har kommit till rekryteringsträffarna i Kramfors, Örnsköldsvik, Härnösand och Sundsvall. Den 27 mars är vi på plats i Sollefteå och sen hoppas vi på bra utfall. Det är viktigt att näringen hittar arbetskraft så att region och företag lyckas matcha med de satsningar som görs. Vår region lockar allt fler besökare och för att vi ska kunna ge ett gott värdskap är näringen i behov av kompetenta medarbetare, säger projektledare Katarina Lundqvist.

Datum för rekryteringsträffar

Nu är träffarna i Kramfors, Örnsköldsvik, Sundsvall och Härnösand genomförda och tillfället i Sollefteå återstår.

Nästa träff: Sollefteå, Hullsta Gård, 27 mars klockan 13.00-15.00.

Bakom satsningen står organisationerna och Eu-projektet Samverkan för Framtidens besöksnäring


Tillbaka till toppen