Sarah fick företagsstöd till ny symaskin

2022-11-01 10:24

Möbeltapetserare Sarah Djärv fick tips om att söka företagsstöd för små investeringar upp till 30 000 kronor hos Region Västernorrland. Det gjorde hon och tack vare det kunde en ny symaskin införskaffas och verksamheten är nu mycket effektivare.

- Det var när jag skaffade mina två lärlingar som jag insåg att vi hade för få symaskiner. Det är mycket sömnad i möbeltapetsering, så vi fick vänta mycket. Med nya symaskinen kan vi planera på ett annat sätt, det blir mycket effektivare, säger Sarah Djärv.

Säljer återvunna produkter

Möbeltapetserare är ett hantverksyrke som ger gamla möbler nytt liv. Den här säsongen är det många som kommer in med skoterdynor eller båtkapell som de vill ha till nästa år. Sarah Djärv ser ljust på framtiden och affärerna rullar på.

- Min tanke med att ta in lärlingar är att de ska bli kvar hos mig efter lärlingsperioden som är två år. Vi återvinner mycket tyger och säljer återvunna produkter som vi tillverkat på butiken Re:store här i Härnösand. Jag brinner för att fler ska få upp ögonen för cirkulär ekonomi, säger Sarah Djärv.

Rekommenderar att söka stöd

Sarah Djärv säger att hon absolut skulle rekommendera fler att söka samma företagsstöd.

- Det är hur bra som helst! Jag tycker det är fantastiskt att få bidrag till något som du verkligen behöver. Att investera är jättebra men det kan vara tufft, speciellt för en liten företagare, att jobba tillbaka pengarna du investerat, konstaterar Sarah Djärv.

Se om utvecklingsstödet är något för dig!

 

Info-träff om utvecklingsstöd 22 november

Du får information om hur du kan söka utvecklingsstödet, vad du kan investera i och vi svarar på era frågor. Efteråt går det bra att boka ett möte med handläggare för enskild dialog utifrån ditt företags behov.

Vi ses via Teams tisdag den 22 november klockan 8.30-9.00

Ingen anmälan behövs, välkommen att koppla upp dig!


Tillbaka till toppen