Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Emma Backberg och Victoria Mohlen, Lunch Lådan i Timrå
Från vänster: Emma Backberg och Victoria Mohlen, Lunch Lådan i Timrå

Timråföretaget ser ljust på framtiden

2021-04-23 12:22

När coronavirusets effekter sprider sig likt ringar på vattnet riskerar många företag att gå i graven. Men för Lunch Lådan i Timrå innebar pandemin däremot att de kunde utöka sin kundbas.

- Vi låg rätt i tiden eftersom vi jobbade med take-away mat redan innan pandemin kom, säger Viktoria Mohlen.

Hjälp med kapital

För ett par år sedan startade Viktoria Mohlen och Emma Backeberg Lunch Lådan i Timrå tillsammans. De saknade ett utbud av goda och nyttiga sallader som skulle ge en smakupplevelse utöver det vanliga. Idag sysselsätter företaget två personer.

- Det finns ett bra kundunderlag här i Timrå. Vår lokal ligger också centralt och bra till. Egentligen har vårt företag gått bra sedan start men med corona fick vi en ny kundbas kan man säga. Många tycker det känns tryggt med take-away i dessa tider, säger Viktoria Mohlen.

Lunch Lådan i Timrå sökte en utvecklingscheck för att bygga en hemsida med beställningsfunktion för att bli mer tillgängliga för de kunder som önskar take-away. Den nya hemsidan är givetvis också en bra reklampelare för själva restaurangen.

- Att bygga en hemsida är en stor investering som vi lyckats göra med utvecklingscheckens hjälp. Utvecklingschecken har betytt jättemycket för oss, annars hade vi aldrig kunnat utveckla företaget så bra digitalt, säger Viktoria Mohlen.

Möjlighet att utveckla företaget

Hemsidan är precis färdig och ska lanseras i mitten av april. Med den kommer kunderna att kunna göra sina beställningar digitalt och det förenklar för både kunderna och de som ska leverera take-away.

- Jag skulle absolut rekommendera fler att söka utvecklingschecken. Helst om man är småföretagare och kanske inte har så mycket kapital. Det tar tid att bygga upp någonting och de här företagsstöden ger helt andra möjligheter att kunna utveckla företaget, säger Viktoria Mohlen.

Utsikterna för Lunch Lådan i Timrå är bara positiva. De kommer att fortsätta utveckla företaget under 2021.

- Jag har märkt att inställningen gör mycket och har man en positiv inställning så smittar det av sig. Vi tänker på att inte prata pandemi med kunder heller, det gör mycket med en positiv inställning, avslutar Viktoria Mohlen.

Om utvecklingschecken

Utvecklingschecken är en del av Region Västernorrlands regionala företagsstöd. De regionala företagsstöden är statliga medel för att främja investeringar i regionen som skapar tillväxt. Utvecklingschecken riktar sig till små och medelstora företag och för investeringar i marknadsnära affärsutveckling. Utvecklingschecken togs fram efter utbrottet av Coronapandemin för att hjälpa regionens företag att ställa om till följd av ändrat kundbeteende.

Region Västernorrland beviljade 695 företagsstöd under 2020 vilket var en ökning med 287 procent mot för året innan. Merparten av dessa 695 beviljade företagsstöd var utvecklingscheckar.

Vilka företag kan söka utvecklingschecken?

Små -och medelstora företag med verksamhet i Västernorrland som har 1-249 sysselsatta eller anställda och högst 500 miljoner kronor i omsättning. Utvecklingschecken kan beviljas även om lokal konkurrens förekommer.

Längre handläggningstider än normalt

Inom enheten för företagsstöd har Region Västernorrland under lång tid haft ett stort inflöde av nya ansökningar, vilket har medfört att handläggningstiderna är längre än vanligt. För närvarande är väntetiden från inskickad ansökan till handläggning cirka åtta veckor.

Information om utvecklingschecken