Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Elin Söderström, certifierad personlig tränare.
Elin Söderström, certifierad personlig tränare. Foto: ADC Media

Utvecklingscheck gör att Elin vågar satsa

2021-04-01 09:27

Elin Söderström brinner för träning och kostrådgivning. 2019 startade hon eget företag i Kramfors för att lära fler hur man kan träna och äta rätt för att nå hållbara resultat.

- Jag hann köra helhjärtat i ett halvår innan pandemin kom och förstörde. Det blev en liten dipp då när många avbokade och inte ville gå på gym, säger certifierade personlige tränaren Elin Söderström.

Enkelt söka utvecklingscheck

Elins företag Elin om hälsa huserar i Kramfors på gymmet Active Sports Club. I dagsläget känner hon framtidshopp igen och upplever att kunderna börjat hitta tillbaka till gymmet och till henne.

- När pandemin kom kändes det osäkert att satsa. Då blev jag tipsad av en annan företagare här i Kramfors om att söka utvecklingscheck. Jag är glad att jag gjorde det. Det var många frågor att fylla i men väldigt enkelt att söka, säger Elin Söderström.

Satsa i en kris

Elin beskriver tiden som oviss och att man inte vet hur nästa månad kommer att se ut.

- Det känns bra att få utvecklingscheck för utbildningen inom medicinsk träning. När jag är klar kommer jag ha mer kunskaper om folksjukdomar så som diabetes, stressproblem och ryggproblem, säger Elin Söderström och fortsätter: det betyder mycket för mig att kunna få gå den här utbildningen nu när jag har haft tiden också. Utbildningen leder till att jag kan utveckla företaget och nå ut till fler kunder.

Elin hyser mycket tilltro inför 2021. Kunderna har börjat återvända och hon ser fram emot att kunna erbjuda nya tjänster till följd av utbildningen. Hennes nästa steg är att nå ut mer digitalt och satsa exempelvis på sociala medier och även rikta sig till en målgrupp utanför Kramfors.

Om utvecklingschecken

Utvecklingschecken är en del av Region Västernorrlands regionala företagsstöd. De regionala företagsstöden är statliga medel för att främja investeringar i regionen som skapar tillväxt. Utvecklingschecken riktar sig till små och medelstora företag och för investeringar i marknadsnära affärsutveckling. Utvecklingschecken togs fram efter utbrottet av Coronapandemin för att hjälpa regionens företag att ställa om till följd av ändrat kundbeteende. Region Västernorrland beviljade 695 företagsstöd under 2020 vilket var en ökning med 287 procent mot för året innan. Merparten av dessa 695 beviljade företagsstöd var Utvecklingscheckar.

Vilka företag kan söka utvecklingschecken?

Små - och medelstora företag med verksamhet i Västernorrland som har 1-249 sysselsatta eller anställda och högst 500 miljoner kronor i omsättning. Utvecklingschecken kan beviljas även om lokal konkurrens förekommer.

Information om utvecklingschecken

Regionala berättelser om företag som fått utvecklingscheck