Västernorrlands kandidat till Stora turismpriset är utsedd

2022-09-22 16:26

Nu är nomineringarna till Stora turismpriset 2022 klara. Västernorrlands kandidat blir Hotell Höga Kusten och Björkuddens Hotell & Restaurang.

Det stod mellan Färjas Brygga, Camp Mid Sweden och Hotell Höga Kusten och Björkuddens Hotell & Restaurang. Region Västernorrland, Destination Sundsvall och Höga Kusten Destination nominerade dessa tre kandidater för att de främjar länets besöksnäring. Efter omröstning står det nu klart att Hotell Höga Kusten och Björkuddens Hotell & Restaurang tog hem vinsten och får representera Västernorrland i den nationella tävlingen.

Sveriges första vindkraftsdrivna hotell

Med storslagen utsikt över Högakustenbron ligger Hotell Höga Kusten. Ägaren Mats Löfroth har med stort engagemang drivit hotellet – som är Sveriges första vindkraftsdrivna hotell – sedan 2005. 2019 förvärvades även Björkuddens Hotell & Restaurang.

- Det är jätteroligt att vi vunnit och får representera Västnorrland. Jag är väldigt stolt över det här priset som jag delar tillsammans med mina fantastiska medarbetare. Det är härligt med den uppmuntran som priset ger och det visar att vi är på väg i rätt riktning. Tillsammans ska vi fortsätta utveckla både Hotell Höga Kusten och Björkuddens Hotell & Restaurang ytterligare, säger Mats Löfroth, VD.

Innovativ utveckling krävs för vinst

För att kunna vinna Stora Turismpriset måste de nominerade kunna visa att de bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Dessutom ska de arbeta metodiskt och målmedvetet för att utveckla, sprida och dela kunskaper och för att utveckla en hållbar verksamhet.

- Årets representant har visat prov på innovativa lösningar i sitt hållbarhetsarbete och delar också med sig av sina erfarenheter till andra aktörer. Det är en destination i Västernorrland som arbetar metodiskt och ständigt utvecklar sin verksamhet, säger Linda Edlund, strateg besöksnäring, Region Västernorrland.

Tillväxtverket är huvudman för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism som delar ut Stora Turismpriset, Årets ciceron och arbetar för att sprida kunskap till besöksnäringens aktörer. De 21 kandidaterna nomineras i sina respektive län. Priset delas ut den 30 november på Vasateatern i Stockholm i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan.

Stora Turismpriset 2022 - Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)

 


Tillbaka till toppen