Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Hållbarhet i alla dess dimensioner!

Årets miljöpriser delades ut i veckan, till värdiga och representativa pristagare, vilka premierades för sitt mångåriga och uthålliga arbete. Grattis och fortsatt lycka till, säger vi från Regional utveckling.

Socialt företagande är också en del i det breda hållbarhetsarbetet, och nu har regionen fått medel att i samverkan stötta utvecklingen av socialt företagande i länet. Målet är att stärka utvecklingen och förutsättningarna för samhällsentreprenörer, så att dessa bättre kan delta i att lösa utmaningar i samhället. En viktig del av regionalt utvecklingsarbete för att skapa hållbar tillväxt.

Artist in Residence Västernorrland

I det samlade utvecklingsarbetet spelar också kultur en viktig roll, och inom regionen pågår några spännande projekt, där detta med att bjuda in konstnärer till länet är ett exempel. Nya infallsvinklar, nya kontakter och lärande – vi har goda erfarenheter av projektet Artist in Residence Västernorrland, och ser fram emot årets satsning.

Nya regionala utvecklingsstrategin

Till sist, vi har beslutat om mer tid för att processa fram den nya regionala utvecklingsstrategin för regionen, och under våren fortsätter arbetet att formulera långsiktiga mål för länets arbete för regional tillväxt. En remissutgåva av den nya regionala utvecklingsstrategin kommer att skickas ut i mitten av april, och vi tar emot synpunkter fram till mitten på september.
Om detta och annat kan ni läsa i vårt nyhetsbrev.

Vi ses och hörs vidare i vårt gemensamma arbete för hållbar utveckling i Västernorrland!

Märta Molin, regional utvecklingsdirektör