Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Här och nu, men med sikte på 2030

Under våren har vi på Regional utveckling deltagit i, samt anordnat en rad mötesplatser för framtidsfrågor. Vi kan, när vi rundar av inför sommarledigheter, konstatera att ett hållbart Västernorrland står högt på önskelistan; en hållbar och attraktiv region med god livsmiljö, smart resursanvändning och hög innovationsförmåga.

Det ger oss god vägledning i det fortsätta arbetet med ny regional utvecklingsstrategi, RUS, för Västernorrland 2020-2030. Vi vill ha fler synpunkter och idéer! Under några sommarveckor har vi därför ett gäng sommarungdomar ute i regionen - för att möta medborgarna, och via en enkät fånga fler tankar om Västernorrland 2030. Via vår webb finns också möjlighet att delta.

Lämna gärna dina synpunkter i enkäten

En hållbar och attraktiv region är även mål i den nya regionala kulturplanen och i den nya regionala biblioteksplanen. Båda planerna är ute på remiss nu och vi är glada för alla synpunkter även kring dessa.

Här och nu kan en rad innovativa projekt startas med medel ur strukturfonderna! Och här och nu kan verksamt.se ge service åt alla med idéer.

Och här och nu vill vi från Regional utveckling önska er en riktigt fin sommar! Vår region har ett rikt utbud av kulturella arrangemang i sommar och en fantastisk natur - så kanske möts vi någonstans!

Märta Molin, regional utvecklingsdirektör