Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Psykisk hälsa

Människor i alla åldrar kan drabbas av psykisk ohälsa. Det finns olika typer av hjälp att få. Via webbplatserna 1177 Vårdguiden och UMO kan du ta del av andras erfarenheter, vad man kan göra själv och var man hittar stöd och hjälp. Det finns också fakta om olika diagnoser och behandlingar

Vid psykisk ohälsa som sömnsvårigheter, ångest, depressioner eller sorgereaktioner ska du i första hand vända dig till din hälso- eller vårdcentral för att få hjälp. Du som är mellan 13-25 år kan också vända dig till ungdomsmottagningen eller skolhälsovården.

Vid svårare psykiska problem vänder du dig till en vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning, barn- och ungdomspsykiatrisk klinik eller barn- och ungdomsmottagning. Vid akuta besvär kan du behöva vända dig dig till en akutenhet.

Vi har samlat information om vart man vänder sig när barn och unga mår dåligt på sidan "Att må dåligt - psykisk ohälsa hos barn och unga". 

På webbplatsen 1177.se hittar du  information om hur du söker hjälp i Västernorrland

Psykisk hälsa - tema på 1177.se och UMO

Under Tema Psykisk hälsa på 1177.se kan du ta del av andras erfarenheter om psykisk ohälsa, vad du kan göra själv och var du hittar stöd och hjälp. Temat tar upp ämnen som stress, ångest, sömnsvårigheter, depression och spelberoende. Det finns också fakta om olika diagnoser och behandlingar.

1177 Vårdguiden Tema Psykisk hälsa

På UMO.se - din ungdomsmottagning på nätet, kan du som är ung få kunskap om kroppen, sex, alkohol och droger, självkänsla, att må dåligt och mycket annat. UMO.se är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. Bakom UMO.se står alla regioner.

Att må dåligt - UMO.se