Här finns telefonnummer som du kan ringa till om du upplever att du behöver akut hjälp vid psykisk ohälsa för barn eller unga.
112
Hit ringer man om man är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan man få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.
Sjukvårdsrådgivningen 1177
Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.
114 14
är polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan. Man kan ringa hit var man än är i landet och bli kopplad till närmsta polismyndighet. Om man är utomlands och vill ringa polisen så ringer man 0046-77-114 14.
Om du upplever att ditt problem inte är så akut att du behöver ringa 112 utan i första steget behöver upplysningar kring sjukvård så kan du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.
Socialjour
När socialkontoret är stängt och du behöver hjälp med akuta sociala frågor kan du vända dig till socialjouren. Socialjouren ger dig akut hjälp på kvällar, nätter och helger.
Socialjouren Härnösands kommun
Socialjouren Kramfors kommun
Socialjouren Sollefteå kommun
Socialjouren Sundsvalls kommun
Akut hjälp Ånge kommun
Akut psykiatrisk hjälp
Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en akutmottagning eller Psykiatrisk jourmottagning Sundvall. Öppettider varierar.
Sök psykiatrisk vård, 1177.se
Barn- och ungdomspsykiatri i länet
Kontaktinformation och e-tjänster finns på 1177 Vårdguiden. Länkarna öppnas i nytt fönster.
Barn och ungdomspsykiatrisk mottagning i Härnösand (upp till 18 år)
Barn och ungdomspsykiatrisk mottagning i Sollefteå (upp till 18 år)
Barn och ungdomspsykiatrisk mottagning i Sundsvall (upp till 18 år)
Barn och ungdomspsykiatrisk mottagning i Örnsköldsvik (upp till 18 år)
Unga vuxna, om du är över 18 år
Kontaktinformation och e-tjänster finns på 1177 Vårdguiden. Länkarna öppnas i nytt fönster.
Psykiatrisk bedömningsmottagning Sundsvall
Psykiatrisk mottagning Härnösand
Psykiatrisk mottagning Kramfors
Psykiatrisk mottagning Sollefteå
Psykiatrisk mottagning Örnsköldsvik
Barnens hjälptelefon, Bris 116 111
Till Bris kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
Kvinnofridslinjen 020-50 50 50
Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Man kan ringa dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
Brottsofferjouren 0200-21 20 19
Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan man ringa och vara anonym om man vill och få stöd och information.
Nationella hjälplinjen 0771-22 00 60
Hit kan man ringa om man har en psykisk kris eller befinner sig i en annan svår livssituation, för att få rådgivning och stöd