Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Coronavirus och covid-19

Här hittar du information om hur Region Västernorrland arbetar med den pågående covid-19-pandemin, och hänvisningar till vart du kan vända dig om du har frågor.

Vi hänvisar också vidare till information som finns på webbplatser som 1177 Vårdguiden och hos andra, som Folkhälsomyndigheten och Krisinformation.se.

Regionens roll och arbete

Region Västernorrland samverkar med bland annat Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Länsstyrelsen i Västernorrland, kommuner och andra vårdgivare för att minska smittspridningen och anpassa verksamheterna så att beredskap finns för ett stort antal insjuknade i covid-19.

Region Västernorrland har påbörjat vaccination mot covid-19 enligt  Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Information  till dig som har frågor om när du kan vaccineras och vad som gäller samlar vi på 1177 Vårdguiden, 1177.se 

Vaccinationer covid-19

Till och med vecka sju har 16 780 vaccindoser givits i Region Västernorrland.

Region Västernorrland redovisar både de manuellt registrerade vaccindoserna (första veckorna av vaccinationsarbetet) och de som hunnit registreras i vaccinationssystemet.
 
Siffrorna överensstämmer därför inte med de rapporter som Folkhälsomyndigheten redovisar varje vecka. Inom några veckor har statistiken justerats och överensstämmer på både vår och Folkhälsomyndighetens webb.

Senast publicerade nyheter om covid-19 och coronaläget i länet listas nedan under "Aktuellt om corona och covid-19 i Region Västernorrland". För fler nyheter, se nyhetslista och filtrera på "Corona och covid-19".

Mer information

Vaccination mot covid-19

Lämna prov och få provsvar om covid-19

Statistik och fakta

Här hittar du information på andra webbplatser

Covid-19 för vårdgivare

Länk till sida med information om covid-19 för vårdgivare

Information till näringslivet

Information från Regional utveckling med anledning av covid-19

Aktuellt om corona och covid-19 i Region Västernorrland