Behandlingsrum med tandläkarstol och utrustning
Ett av de tio nya behandlingsrummen, med helt ny utrustning.

Delar av specialisttandvården flyttar – det här gäller för dig som patient

2022-02-24 08:59

Från och med den 28 februari är det till Folktandvården Centrum i Sundsvall du ska åka till om du ska till vissa specialiteter inom specialisttandvården. Nu flyttar man nämligen ut från Sundsvalls sjukhus till nya, fräscha lokaler på Folktandvården Centrum.

Under vecka 7 gick flyttlasset från lokalerna på Sundsvalls sjukhus till nya på Norrmalmsgatan 2, i samma orangea hus där Folktandvården Centrum ligger. På tredje våningen, mittemot specialisttandvården för barn och ungdom, öppnar en helt ny flygel med tio behandlingsrum den 28 februari.

De specialiteter som flyttar är: Bettfysiologi, Endodonti, Parodontologi och Oral protetik. De håller stängt och tar inte emot patienter under vecka 7 och 8 på grund av flytten. Kvar på sjukhuset blir Käkkirurgi, Orofacial medicin och Odontologisk radiologi, som håller öppet som vanligt.

Specialisttandvård - hitta din klinik

– På sjukhuset har vi delat en korridor med Käkkirurgin och för att vi ska kunna växa och bli större behöver vi fler behandlingsrum, därav flytten, säger Victoria Ledin, en av enhetscheferna på specialisttandvården på Folktandvården.

Från tidigare sex behandlingsrum blir det nu tio, helt nyrenoverade rum med ny inredning. Du som patient behöver bara tänka på att från och med måndagen den 28 februari ska du åka till Folktandvården Centrum istället för till sjukhuset.

Under vissa tider är det trångt om parkeringsplatser utanför klinikerna, så var ute i god tid!

–Det finns parkeringsplatser vid kommunhuset också, säger Victoria Ledin.

En disk i ljust trä med belysning, framför en glasvägg.

Det finns ingen reception – utan en välkomst- och informationsdisk. Du checkar in digitalt som vanligt vid ankomsten.

Inför flytten och ombyggnationen har ett nytt, modernare sätt att tänka använts i utformningen av kliniken. Till exempel finns ingen reception.

– Vi har gått ifrån en klassisk reception sedan något år tillbaka, och jobbar istället med en servicedisk och backoffice. Medarbetarna gör administrationen bakom istället för att framför patienten, säger projektledare Febe Nyman vid Folktandvården Västernorrland.

Enhetschef står framför byggnad som har skylt med text Folktandvården Centrum över entrén

Enhetschef Victoria Ledin visar entrén till de nya lokalerna där Folktandvården Centrum och specialisttandvården för barn och ungdom ligger.

Måndagen den 28 februari är patienterna välkomna igen till den nya kliniken.

– Det ska bli roligt att få visa lokalerna. Allting är fräscht med fina färger och personalen tycker att det blivit jättefint, avslutar Victoria Ledin.


Tillbaka till toppen