Leverans av hjälpmedel

Hjälpmedel levereras i första hand till de tre sjukhusen, till kommunala boenden och till hälso-/vårdcentraler i hela länet. 

Lagervaror levereras inom 1-2 arbetsdagar och beställningsvaror inom 1-2 arbetsdagar efter att de finns tillgängliga på huvudlagret i Ljustadalen.

Leveransplatser är uppmärkta med en skylt med texten "hjälpmedel, leverans, ankommande".

Tyngre och skrymmande hjälpmedel 

Tyngre och mer skrymmande hjälpmedel kan efter begäran levereras direkt hem till brukare eller till annan adress. Undantagna hjälpmedel från denna rutin är de som anges nedan.  

Hjälpmedel som inte räknas som tyngre eller skrymmande och således inte levereras till brukarens hemadress är rollatorer (inklusive barnrollatorer), rullstol Transit och Cross, golvstöd Eva inklusive bygel för uppresning, ramper, smärtstimulator (TENS), vagn, sittdynor, positioneringskuddar, selar samt vissa typer av madrasser så som Prima 6 och Prima 12 och toppmadrasserna Optimal 5 zon, Curocell S.A.M PRO och Stimulite 3 zon.
Hjälpmedel inom områdena kommunikation och kognition samt syn, (exklusive Läskameror), räknas inte heller till gruppen tyngre och skrymmande.
Detsamma gäller försäljningshjälpmedel.

Följesedel

På den medföljande följesedeln, som speglar den specifika ordern vad gäller mottagare, leveransadress, beställare och beställda artiklar, kan man pricka av och kontrollera att leveransen stämmer med gjord beställning. 
Om så inte är fallet kontakta kundtjänst för vidare åtgärd.


Tillbaka till toppen