Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Barnmorska till projekt mödrahälsovård vid Familjecentral Kramfors

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla ett spännade pjojekt?

Till mödravården och preventivrådgivning vid barnmorskemottagning söker vi nu en Barnmorska för ett projektuppdrag på minst 1 år, med omfattning på 40%. I uppdraget ingår samverkan inom en Familjecentral, samverkan med Länsverksamhet kvinnosjukvård samt deltagande i projektet "utvecklad kommunikation och stöd för gravida asylsökande och nyanlända inom Sollefteå/Kramfors kommuner".

Vårt mål är att alltid utgå från patientens behov. Vi strävar efter ett patientnära teamarbete där du kommer att samverka med kollegor och ansvara för att utveckla en barnmorskemottagning och föräldrautbildning som vänder sig främst till asylsökande och nyanlända kvinnor med familjer. Du kommer aktivt att utveckla arbetssätt och även vara delaktig i arbetet med att förbättra arbetsmiljön på arbetsplatsen.

I arbetsuppgifterna ingår mödravård inklusive föräldrautbildning och eftervårdskontroll. Du kommer bland annat att ta emot kvinnor för preventivmedelsrådgivning och cellprovskontroller.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt och med stort intresse för kvinnohälsa. Har du tidigare erfarenhet av mödravårdsmottagning och erfarenhet av integrationsarbete är det meriterande. Meriterande är också om du talar flera språk förutom svenska och engelska, som t ex tigrinja, arabiska, dari, persiska eller somaliska.

Vi söker dig som har förmågan att planera och prioritera ditt arbete självständigt. Du tar egna initiativ och agerar mot mål och är resultatinriktad. Vi värdesätter arbete där delaktighet och gott samarbete är i fokus. Arbetet kräver engagemang och vi ser att du har ett ödmjukt och empatiskt förhållningssätt, där en kulturell medvetenhet är viktig. Du kommunicerar på ett tydligt sätt.

I denna tjänst ingår en del kvällstjänstgöring. Körkort är ett krav.

Vill du tillsammans med oss utveckla vår verksamhet?

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-24
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Emma Lassen Molander
Enhetschef
Telefon: +4662019357

Åsa Holgersson
Vårdförbundet
Telefon: 076-8310831

Anna Näsberg
Vårdförbundet
Telefon: +4660181568