Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Verksamhetschef till Röntgen och Klin Fys

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Länsverksamheten Röntgen och Klinisk fysiologi består av fyra mottagningar; Röntgenmottagning Sundsvall Härnösand, Örnsköldsvik, Sollefteå samt Klinisk fysiologimottagning Sundsvall. Undersökningar och behandlingar utförs med hög kompetens och modern teknik. Allt bildmaterial som produceras är digitalt och kan skickas till andra vårdgivare. Vår ambition och målsättning är att patienten ska känna sig trygg och väl omhändertagen under sin vistelse. Många utredningar kräver undersökning inom röntgen och klinisk fysiologi. Diagnostik och behandlande åtgärder utförs, ibland i samarbete med andra verksamheter. Vi söker nu en verksamhetschef med tillsättning under hösten 2018.


Arbetsuppgifter

Som länsverksamhetschef för Länsverksamhet Röntgen och Klinisk Fysiologi är du direkt underställd sjukhusdirektören för Specialistvården Västernorrland. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och har ansvar att bedriva en effektiv specialistvård i länet tillsammans med övriga länsverksamhetschefer.

Du arbetar utifrån Regionens vision och värderingar. Du kommer att ha det samlade lednings- och resultatansvaret för verksamheten avseende, personal, ekonomi, patientsäkerhet, medicinsk kvalitet, arbetsmiljö, verksamhetsutveckling och uppföljning. Du ansvarar även för att facklig samverkan sker inom länskliniken i ett gemensamt verksamhetsråd.

Du leder verksamhetens ledningsgrupp bestående av 6 enhetschefer och en verksamhetsutvecklare. Du är medicinskt ansvarig, deltar i chefssamråd och medicinska råd med läkare och håller i den dagliga styrningen.

Kvalifikationer

Krav:
- Relevant akademisk examen med inriktning mot hälso- och sjukvård
- Mycket goda kunskaper inom Radiologi och Klinisk Fysiologi
- Tidigare erfarenhet att arbeta som chef med ett personal-och budgetansvar.
- Svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:
- Erfarenhet från politiskt styrd organisation
- Erfarenhet av att leda andra chefer

För att lyckas i rollen som länsverksamhetschef ser vi att du har god självinsikt samt är trygg och stabil i ditt ledarskap. Du har ett strategiskt förhållningssätt och drivs av att arbeta med utveckling där du når mål genom att leda, motivera och skapa engagemang och delaktighet hos anställda. Samarbete är en självklarhet för dig, du lyssnar, kommunicerar och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt.

Placeringsort: Sollefteå, Örnsköldsvik eller Sundsvall

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till våra kontaktpersoner för rekryteringen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-13
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Nina Fållbäck Svensson
Sjukhusdirektör
Telefon: +4661180071

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543

Kenneth Byström
Vårdförbundet
Telefon: +4660183800

Ylva Byström
Vision
Telefon: +4661184332
Mobiltelefon: 0706328036