Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Miljöcontroller

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Regionledningsförvaltningen består av sex områden, varav Område ekonomi och planering består av 180 medarbetare inom tre verksamheter; Ekonomi och samordning, Inköp och upphandling samt Regionfastigheter. Verksamhetsområdet Inköp och Upphandling genomför inköp och upphandlingar med tillämpning av LOU, avtalsuppföljning, driver miljö- och hållbarhetsfrågor samt ansvarar för e-handel. Med upphandling i fokus jobbar vi med spännande och omväxlande arbetsuppgifter. Genom att ställa relevanta krav i upphandlingsprocessen kan vi bidra till en hållbar konsumtion, driva på utvecklingen och öka marknadens utbud av hållbara produkter och tjänster. Vi erbjuder ett utvecklande uppdrag i en positiv och engagerande arbetsmiljö med ca 30 medarbetare.

Region Västernorrland söker nu en miljöcontroller inom området hållbarhet med fokus på miljö, socialt ansvarstagande och kvalitet.

Arbetsuppgifter

Som miljöcontroller hos oss kommer du få möjlighet att bidra och påverka.
Arbetsuppgifterna omfattar bland annat att:
-stödja Regionens upphandlingsenhet rörande miljö- och hållbarhetsfrågor
-omvärldsbevaka nyheter och lagstiftning inom hållbarhetsområdet med fokus på upphandling
-ta fram relevanta krav i upphandlingar, genomföra uppföljning av krav i befintliga avtal samt föra dialog med Regionens beställare och leverantörer för att effektivt säkerställa ständig hållbar utveckling
-arbeta strategiskt med hållbarhetsfrågor i befintliga avtal
-samarbeta med Regionens centrala Miljö- och hållbarhetsenhet om strategiskt viktiga frågor

Du förväntas delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer och arbetsmetoder. Vi ska tillsammans verka för att vår upphandlingsorganisation ska upplevas som en attraktiv och affärsmässig samarbetspartner för så väl uppdragsgivare som leverantörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har för arbetsuppgifterna relevant miljö- och/eller hållbarhetskompetens på högskolenivå eller motsvarande utbildning och/eller annan erfarenhet som kan bedömas likvärdig.

Meriterande om du har:
-kunskap om miljölagstiftningen
-erfarenhet från arbete med offentlig miljöhandläggning
-erfarenhet från arbete med social hållbarhet
-erfarenhet från systematisk uppföljning
-erfarenhet från arbete med kemikalier
-erfarenhet av livscykelanalyser
-kunskap om Lagen om Offentlig Upphandling

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad och analytisk i ditt arbetssätt. Du är kommunikativ, pedagogisk och nyfiken. Vidare gillar du både samarbete och självständigt arbete.

Som medarbetare hos oss får du tillgång till gym i anslutning till arbetsplatsen och när verksamheten tillåter en friskvårdstimme i veckan under arbetstid. Vi tillämpar flexibel arbetstid utifrån givna ramar och möjlighet att växla semesterdagstillägg mot ledig tid. Vi har även fler anställningsförmåner. Provanställning kan komma att tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-24
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Malin Westman
Vision
Telefon: +4661180430

Sofia Wiklund
Verksamhetschef
Telefon: +4661180423