Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Ventilations- och styringenjör till Regionsfastigheter

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Regionfastigheter ingår i Regionledningsförvaltningen och agerar som en intäktsfinansierad resultatenhet. Regionfastigheters verksamhetsidé är att utifrån kundens behov och ett ansvarsfullt fastighetsägande skapa, anpassa och förvalta ett väl sammansatt bestånd av ändamålsenliga lokaler. Som hyresvärd ansvarar vi för lokalförsörjning, förvaltning och underhåll av regionens fastigheter. Vid in- och uthyrning av lokaler ansvarar vi för administration av hyror.

Vid ny-, om- och tillbyggnader svarar vi för upphandling, projektledning och kontroll. Den yta som förvaltas uppgår till c:a 500 000 m2 bruksarea. Vidare ansvarar Regionfastigheter för strategiska och långsiktiga fastighetsfrågor som energieffektivisering, investeringsplanering samt köp och försäljning av fastigheter.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en tjänst i vår tekniska stab där du får stora möjligheter att forma din roll i samarbetet med dina kollegor. Detta inte minst i tidiga skeden av projekt i syfte att säkerställa att vi utformar och utrustar våra fastigheter med effektiv och hållbar teknik.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att ansvara för att utveckla en enhetlig och länsövergripande standard och teknik för de systemlösningar som ska tillämpas i de anläggningar för ventilations- och styrteknik som är installerade eller ska installeras i regionens fastigheter. I detta ingår även att genom rådgivning och uppföljning tillse att beslutade standarder följs i projekt och förvaltning, samt att ny teknik utvärderas för att bedöma om nya val av standard och teknik kan vara aktuella.

Andra uppgifter är exempelvis att tillföra expertkompetens i upphandlingar och ge stöd till organisationen inom alla skeden av en byggnads livscykel vad avser frågor relaterade till byggnadens ventilations- och styrteknik.

Kvalifikationer

Din bakgrund är högskoleutbildning med inriktning fastighetstekniska installationer. Du har mycket god och mångårig erfarenhet inom projektering och drift av ventilations-, styr- och reglersystem i komplexa miljöer samt relevant erfarenhet från projektledning, kontroll och besiktningar inom området. Det är meriterande om du har kännedom om Region Västernorrlands organisation och fastighets- och lokalbestånd. Kompetens inom projektering och drift av vs-, kyl- och processmediesystem är också meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en driven och initiativrik person med ett stort intresse av teknik. Du kan lyssna och förstå kunders och kollegors problem och behov med god förmåga att samarbeta med alla parter i processen.

Du har också ett strukturerat och analytiskt arbetssätt som säkerställer att alla samtidigt pågående uppdrag och aktiviteter smidigt löper enligt den uppgjorda planen. Som person är du positiv, prestigelös och har en god personlig mognad.

B-körkort liksom god svenska i såväl tal som skrift är ett krav.

Placeringsort i Härnösand alternativt Sundsvall.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-07-01
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jan Bergqvist
Projektchef
Telefon: 073-271 37 27

Erica Burman
Sveriges Ingenjörer
Telefon: +4660183871

Hans Axelsson
Fastighetschef
Telefon: +46761019326