Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Psykolog barnenheten Habiliteringen Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Habiliteringskliniken riktar sig till personer med varaktiga funktionsnedsättningar orsakade av medfödda/förvärvade sjukdomar och skador i centrala nervsystemet, utvecklingsstörning samt personer med autismspektrumstörning. Med våra insatser vill vi minska de svårigheter som funktionsnedsättningen kan medföra i det dagliga livet, skapa förutsättningar för ett gott liv och delaktighet i samhället. Inom länskliniken, jobbar ca 100 st medarbetare.

I arbetet utgår vi från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Arbetet sker i team där personal med medicinsk, pedagogisk, psykologisk och social kompetens samverkar.

Arbetsuppgifter

På habiliteringen i Sundsvall finns 9 psykologtjänster varav 4 arbetar i barnteamen. Vi söker nu psykolog till barnenheten.

I arbetet hos oss på barnenheten ingår neuropsykologiska utredningar av varierande art och omfång, diagnostisering, stöd och behandling till barn upp till 14 år och deras familjer samt även informationsöverföring och metodutveckling. Vi i Sundsvall var nationellt, tidigt ute att upparbeta verksamhet kring IBT och har idag 16 barn igång samtidigt. Vid IBT handleds nätverket, vilket brukar utgöras av familj och förskolepersonal, vid kontinuerliga träffar på habiliteringen. Samarbete med andra vårdgivare och organisationer ingår. Teamarbetet är en central del i arbetet.

Utöver det kontinuerliga habiliteringsarbetet med barnen och deras familjer ges stora möjligheter till personlig och yrkesmässig förkovran inom det neurologiska fältet, eftersom målgruppen innefattar ett brett spektrum av funktionsnedsättningar (ex. genetiskt betingade syndrom och andra medfödda eller tidigt förvärvade nedsättningar inom det neuropsykiatriska fältet.)

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog som vill bli en del i ett av våra barnteam. Erfarenhet av psykologiskt utrednings- och behandlingsarbete är särskilt meriterande. Vi ser gärna att du är med och utvecklar vår verksamhet kring IBT. Vi förutsätter ett gott bemötande, flexibelt och självständigt arbetssätt samt god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Christina Ellene
Tf enhetschef
Telefon: 070-1916968

Johan Thelander
Sveriges psykologförbund
Telefon: +4661184442