Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Verksamhetschef till Kök och restaurang

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Kök och Restauranger har verksamhet vid länets tre sjukhus. I Sundsvall tillagas brickdukade patientmåltider samt måltider till Rättspsykiatriska regionkliniken. I Sollefteå samarbetar vi tillsammans med kommunen i en gemensamt kostnämnd, där regionen är huvudman. Här lagas måltider till sjukhus och delar av kommunens äldreomsorg, i verksamheten ingår också tre mottagningskök. I Örnsköldsvik ingår vi också i en kostnämnd med Örnsköldsviks kommun, där kommunen är huvudman och levererar patientmåltiderna till sjukhuset. I organisationen ingår också Café och restaurangenheten med verksamhet både i egen och extern regi.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen med tidsbegränsat chefsförordnande, placeringsort Sundsvall. Verksamhetschefen är direkt underställd områdesdirektören.

Arbetsuppgifter

Chefsarbetet erbjuder dig utmanande och omväxlande arbetsuppgifter i nära samarbete med våra uppdragsgivare och alla medarbetare inom Kök och restaurang. Du kommer att leda och ansvara för verksamhetens tre enheter. Till din hjälp har du tre enhetschefer och totalt är det 60 medarbetare inom verksamheten. Verksamheten omsätter drygt 80 miljoner kronor och levererar nästan 800 000 portioner/år och består av två produktionskök, tre mottagningskök och sex restauranger/caféer varav fyra är på extern entreprenad. Ansvaret omfattar såväl personal- och verksamhetsplanering med ekonomiansvar vilket innebär regelbunden uppföljning, sammanställning och redovisning. Du förväntas synliggöra och uppfylla verksamhetsmål samt genomföra fattade beslut, samt i dialog återkoppla verksamhetens utveckling till såväl medarbetare, kunder och ägare.

En viktig utmaning blir att driva målet att samordna och utveckla en resurseffektiv verksamhet (med specialistkunskaper inom kost och näring) där kompetens och utveckling inom området förenas i en gemensam organisation. Kök och restaurang har på ett framgångsrikt sätt arbetat med att minska matsvinnet och ett fortsatt utvecklingsarbete i detta förväntas för att nå såväl ekonomiska målsättningar som miljökrav. Ett tydligt kundfokus förväntas för hög kundtillfredställelse avseende måltidsupplevelserna.

Du kommer att arbeta i en flexibel organisation där tempot är högt och där det ställs stora krav på självständighet. Genom tillit, prestigelöshet och en coachande attityd vill vi att du skapar delaktighet och engagemang hos medarbetarna. Anställningen är en tillsvidareanställning med tidsbegränsat chefsförordnande. Det är viktigt att du som chef drivs av en vilja att utveckla verksamheten, medarbetarna och dig själv. Som chef i Region Västernorrland ska du dela landstingets personalpolitiska värderingar. Du kommer att ingå i förvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad kostekonom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du som söker ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete inom måltidsservice (verksamhet med kostproduktion av stora volymer av portioner och måltidsservice). Vi ser gärna att du har erfarenhet av och förståelse för arbetet i en politiskt styrd organisation. Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av arbete i ledande befattningar, med ansvar för såväl personal, ekonomi och utveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att nå framgång i detta arbete är du resultatinriktad, drivande och har god förmåga att leda personal. Du har ett stort intresse för kostfrågor och miljö och har förmåga att skapa förtroende till medarbetare, kollegor och kunder. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt i såväl tal som skrift i svenska och engelska.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-03
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Thomas Olsson
Administrativ Direktör
Telefon: +4661180192
Mobiltelefon: 072-5314523

Anders (Per) Borgelin
Kommunal Västernorrland
Telefon: +46701917006