Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef till Infektionskliniken Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Infektionskliniken ingår i Länsverksamhet Lung/Hud/Infektion och ansvarar för hela Västernorrlands län. Vi arbetar för att uppnå god vård i den dagliga verksamheten och medverkar till att patient-säkerhet, tillgänglighet och vårdkvalitet ständigt upprätthålls, utvecklas och förbättras i enlighet
med våra mål. Infektionskliniken med både mottagning och avdelning har 19 vårdplatser. Kliniken har cirka 40 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Är du en nyfiken ledare som vill vara med i det fortsatta bygget av en modern länsövergripande infektionsklinik? Då kan det vara dig vi söker!

I rollen som enhetschef har du det samlade lednings- och resultatansvaret för hela Infektionskliniken avseende, personal, ekonomi, patientsäkerhet och arbetsmiljö. Du är direkt underställd länsverksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen. Där delar du ansvaret för hela länsverksamhetens fortsatta utvecklingsarbete.

Vår målsättning är att skapa en verksamhet där delaktighet, tydlighet, utveckling och gemenskap är viktiga ledord.Till din hjälp finns övriga chefskollegor, vårdutvecklare samt stödfunktioner inom ekonomi och HR. Till hösten startar vi upp ledningsgrupputveckling där individuell chefscoachning kommer att ingå.

Patientsäkerhet, vårdkvalitet och arbetsmiljö är områden som prioriteras högt. Arbetet sker enligt gemensamt framtagna mål, prioriteringar och värderingar för kliniken.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat akademisk examen inom hälso- och sjukvård eller annan högskoleutbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Vi ser helst att du har några års erfarenhet från chefsuppdrag med budget- och personalansvar.

Du är en engagerad chef som leder, motiverar och förser dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är duktig på att samordna och få alla delaktiga. Det gäller såväl den interna samverkan som att samverka med externa aktörer.
Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt, du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla. Du arbetar målinriktat och fokuserar på resultat.

För att lyckas i rollen är ett strukturerat arbetssätt viktigt men även att arbeta lösnings-orienterat. Du bidrar med personlig mognad som gör att du leder med integritet, mod och värme.

Ditt chefsförordnande kommer att vara tidsbegränsat på 4-6 år med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Tillsvidareanställning erhålls i förvaltningen inom grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tidsbegr Chefsskap

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-02
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Åsa Holgersson
Vårdförbundet
Telefon: 076-8310831

Petra Lindstedt
Verksamhetschef
Telefon: 060-181345

Sofie Lindberg
Vårdförbundet

Cecilia Björner Marcjan
Vårdförbundet
Telefon: +4660181350

Laila Carlsén
Vision
Telefon: +4660181339

Björn Diedrichs
SACO
Telefon: +4660181343