Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef till Barn- och ungdomspsykiatri, behandlingsmottagningen

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Barn och ungdomspsykiatri har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin. Utveckling pågår med att
samordna kliniken i syftet att skapa jämlik vård i länet med fokus på kvalitet, tillgänglighet och värde för patienten.


BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

Verksamheten i Sundsvall är idag organiserad i tre mottagningar, bedömning, behandling, utredning/IFT (intensiv familjeterapi). Behandlingsmottagningen har cirka 20 medarbetare inom olika yrkesgrupper, såsom kurator, psykolog och sjuksköterska. I teamarbetet ingår också läkare.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Du har arbetsmiljö-, personal- och budgetansvar på din mottagning, men förväntas också ha en helhetssyn på BUPs verksamhet. Du ingår i BUPs ledningsgrupp och har därmed gemensamt ansvar tillsammans med övriga enhetschefer för en effektiv BUP-vård i länet.

Vi vill gärna att du startar ditt chefsförordnande från oktober/november 2018. Förordnandet avslutas vid årsskiftet 2019. Pågående organisationsöversyn kan dock innebära ett förlängt chefsförordnande samt tillsvidareanställning i förvaltningen inom grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta med ledarskap i en föränderlig organisation. Din formella kompetens är lämplig högskoleexamen inom vårdområdet samt erfarenhet av chefs-/ledningsarbete. Erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatri är meriterande.
Du är resultat- och målinriktad och en god kommunikatör. Du är tydlig och lyhörd som ledare och bidrar till att skapa bra samarbetsklimat samt inspirerar och utvecklar medarbetare och verksamhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuell intervju ska du ha med dig ett oöppnat kuvert med utdrag från Polisens belastningsregister. Du beställer själv ett utdrag från belastningsregistret via Polisens hemsida.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-06
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lena Berglund Friberg
Verksamhetschef
Telefon: 070-6805536

Maria Norell
Vision
Telefon: +46066089437
Mobiltelefon: 0660-89437

Åsa Holgersson
Vårdförbundet
Telefon: 076-8310831

Elinor Sandström
Sveriges psykologförbund
Telefon: +4660184994
Mobiltelefon: 073-8113973

Malin Lindberg
Enhetschef
Telefon: +4660182970