Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

HR-direktör

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6 500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Område HR består av Löneservice, Systemförvaltning HR, Länshälsan, Kompetenscentrum och HR. Du är chef över stabsfunktioner som strateger, förhandlingschef, samordnare, verksamhetschef och enhetschefer.

Vi söker en HR-direktör som står stadigt i sina värderingar och vill vara med och bidra till fortsatt utveckling inom HR i Region Västernorrland. Vi gör skillnad för länets invånare och tillsammans med oss kan du också göra det. Ditt chefsförordnande kommer att vara tidsbegränsat på 4-6 år med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Tillsvidareanställning erhålls i förvaltningen inom grundprofessionen.

Placeringsort kommer att vara i Härnösand och resor i tjänsten förekommer i viss omfattning. Det är ett starkt önskemål att du är boende i länet eller att du på sikt planerar att flytta hit.

Arbetsuppgifter

Som HR-direktör sitter du med i regionledningsgruppen och arbetar regionövergripande, du bidrar inom ditt expertisområde och tillsammans arbetar vi för att nå regionens vision om Liv, Hälsa och Hållbar utveckling i Västernorrland. Du har en viktig roll inom regionen där du utifrån ett strategiskt perspektiv driver och utvecklar HR-frågor med utgångspunkt i regionens personalpolitiska plattform. Till din hjälp har du cirka 90 medarbetare som alla brinner för att vi tillsammans ska göra skillnad för våra invånare, medarbetare och chefer.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har akademisk examen inom för tjänsten relevant område samt flerårig erfarenhet från ledande position inom HR. Om denna erfarenhet är från en politiskt styrd organisation är det meriterande. Du har drivit HR-frågor i ledningsgrupp och har gedigen erfarenhet av förändrings- och utvecklingsfrågor. Ett gott samarbete med våra fackliga organisationer är viktigt, vi är därför måna om att du har goda erfarenheter från arbete med fackliga organisationer från dina tidigare arbetsplatser. Att bygga goda relationer med media är en annan viktig del i ditt arbete, det är därför önskvärt att du är van att hantera en verksamhet som tidvis har medial exponering. Genom tillit och förtroende leder du vår verksamhet mot tydliga gemensamma mål, du skapar engagemang och delaktighet i gruppen. Du är lyhörd och genom nyfikenhet på andras perspektiv skapar du gott samarbetsklimat. Att arbeta vidare på ett effektivt sätt trots bakslag är något du hanterar väl, du motiverar gruppen och hittar andra vägar att gå för att nå målet.

Du deltar i många nätverk, styrgrupper, ledningsgrupper med mera, det är viktiga möten där Regionen är med och påverkar på olika sätt. Din förmåga att strukturera och prioritera är viktig för att vi som organisation ska påverka och bidra i rätt forum och frågor. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod. Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

För ytterligare upplysningar, kontakta Rekryteringskonsult Peter Krenander på Boyden Executive Search, pkrenander@boyden.com. Vid intresse, vänligen sänd din CV med intresseanmälan till pkrenander@boyden.com snarast, dock senast 12 augusti.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tidsbegr Chefsskap

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-12
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Therese Drewsen
HR-chef
Telefon: 0702535248

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543

Gudrun Kornijenko
Vision
Telefon: 070-6328088