Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Folkhälsoplanerare till enheten för Folkhälsa

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Område forskning, utbildning och innovation har i uppdrag att utveckla och förvalta övergripande och gemensamma processer för forskning, utbildning, utveckling/innovation och folkhälsa. Området ansvarar också för tjänster inom IT, medicinteknik (MT) och telefoni. Området samordnar regionens digitaliseringsarbete samt leder arbetet med upphandling och implementering av framtidens vårdinformationsstöd (FVIS). Nu söker vi en utvecklingsinriktad folkhälsoplanerare till enheten för Folkhälsa.

Arbetsuppgifter

Som folkhälsoplanerare arbetar du med enhetens uppdrag gentemot relevanta styrdokument inom regionen. Målet är att skapa förutsättningar för en god och jämlik hälsa för Västernorrlands invånare. Du bidrar till detta genom att identifiera behov, planera, prioritera, initiera och utföra åtgärder inom folkhälsoområdet samt genom att följa upp dessa. Folkhälsoarbetet sker både internt inom våra egna verksamheter liksom externt i samverkan med kommuner, kommunförbund, länsstyrelse, föreningsliv och andra samhällsaktörer. Du kommer även arbeta med jämställdhetsfrågor och utveckling av regionens jämställdhetsarbete.

Vi erbjuder ett stimulerande och självständigt arbete under ansvar. Du kommer ingå i en arbetsgrupp som kännetecknas av engagemang och professionalism där arbete med utveckling och förnyelse hör vardagen till.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot folkhälsovetenskap, eller likvärdig utbildning. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta för jämställdhet eller utbildning inom området är det meriterande. Du har erfarenhet av strategiskt planerings- och utvecklingsarbete inom folkhälsa samt erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

Som person är du självgående, flexibel och är beredd att anpassa arbetet till eventuella förändrade förutsättningar. Du har en drivkraft att utveckla enhetens såväl som regionens arbete. Du har en god analytisk förmåga och är strukturerad. För att lyckas i rollen är du skicklig på att organisera och följa upp eget arbete liksom resultat. Du har även lätt för att samarbeta och involvera andra i arbetet samt en god kommunikativ förmåga i tal och skrift där du kan målgruppsanpassa budskapet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Peter Möllersvärd
Enhetschef
Telefon: +4666089588

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543

Gudrun Kornijenko
Vision
Telefon: +4661184359