Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Verksamhetschef till Administration

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen söker en Verksamhetschef till Administration.

Uppdraget för verksamhet administration är att driva strategisk utveckling samt svara för rådgivning och administrativt stöd inom områdena juridik, ärende- och dokumenthantering samt arkiv. Verksamheten är kanslifunktion för regionfullmäktige, regionstyrelse och nämnder. Uppdraget innebär också att samordna förvaltningsövergripande arbeten, till exempel olika säkerhets- och systemutvecklingsfrågor.

Regionledningsförvaltningen har tre huvuduppdrag, att stödja kärnverksamheternas processer, ge stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen samt stöd till Regiondirektören.

Verksamheten Administration ingår i området Administration och service vilket är ett av sex verksamhetsområden inom Regionledingsförvaltningen.

Verksamheten Administration har en bred verksamhet med bland annat administration av politiska sammanträden, diarieföring, säkerhet, ärendehantering och juridik. Inom verksamheten finns även konsultenheten vilka stödjer olika delar av Regionen ved diverse uppdrag.Arbetsuppgifter

I din roll har du arbetsmiljö, ekonomi- och personalansvar. Verksamhetsansvaret innebär att leda dina medarbetare genom dialog och återkoppling samt att främja ett öppet, kreativt och förtroendefullt arbetsklimat, ansvar för utveckling och uppföljning. Du kommer vara ett direkt stöd till delar av den politiska organisationen. I rollen ingår även att driva förändrings-, och effektiviseringsarbete. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för administration och service med administrativ direktör och andra verksamhetschefer där vi har ett öppet och stöttande klimat med god samverkan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot juridik eller annan för tjänsten relevant utbildning. Det är meriterande om du har varit chef för en komplex verksamhet samt har erfarenhet från arbete i offentlig förvaltning och då gärna med arbetsuppgifter som inneburit direkt kontakt med den politiska organisationen. Kunskap och erfarenhet av att hantera juridiska- samt systemförvaltningsfrågor är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som är bekväm i rollen som chef, uppmuntrar till delaktighet och har förmåga att inspirera och engagera medarbetare för att nå gemensamma mål. Du är en utvecklingsinriktad problemlösare som kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är social och ödmjuk och van att hantera en tillvaro med högt tempo.

Ledarskapet inom Region Västernorrland har sin grund i god självinsikt och präglas av öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod

Placeringsort för tjänsten är Härnösand. Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen med tidsbegränsat chefsförordnande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-05
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Thomas Olsson
Administrativ Direktör
Telefon: +4661180192
Mobiltelefon: 072-5314523

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543

Ylva Byström
Vision
Telefon: 0706328036/061184332
Mobiltelefon: 070-6328036

Kenneth Byström
Vårdförbundet
Telefon: +4660183800