Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Överläkare Laboratoriemedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter

Laboratoriemedicin bedriver verksamheter inom klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och transfusionsmedicin. Laboratorier finns vid sjukhusen i Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik. Det mikrobiologiska laboratoriet är placerat vid sjukhuset i Sundsvall.

Verksamheten har ett brett analyssortiment och omfattar ca 5 miljoner analyser per år och är kvalitetssäkrad genom ackreditering av SWEDAC.

Vid kliniken finns 150 heltidstjänster varav 4 överläkare och en ST-läkare.

Du arbetar i ett team med bland annat läkare, biomedicinska analytiker, molekylärbiologer, kemister och IT-personal för att förbättra laboratoriets processer och vidareutveckla metoder.

Du ska utgöra stöd till övriga personalgrupper samt medverka i intern och extern utbildning och ha kliniska kontakter med beställande kliniker och enskilda läkare

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialistbevis inom endera klinisk mikrobiologi, klinisk bakteriologi eller klinisk virologi.
Du är resultatinriktad och har goda färdigheter i att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift på minst C1-nivå
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!


Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Ulf Jansson
Verksamhetschef
Telefon: +4660181367

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: 0706970365