Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Rehabkoordinator till Hälsocentralen Kramfors

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Den regiondrivna primärvården är organiserad inom förvaltningen Hälsocentralerna Västernorrland. Uppdraget är att på lika och jämställda villkor tillhandahålla en nära hälso- och sjukvård till länsinvånarna, utan avgränsning vad gäller sjukdom, ålder eller patientgrupper.

I Kramfors kommun finns tre hälsocentraler som drivs av Region Västernorrland. Det är hälsocentralerna Kramfors, Nyland och Höga Kusten. Hälsocentralen Kramfors är kommunens största hälsocentral och ligger belägen i centrala Kramfors. Hos oss har vi allting samlat under ett tak och vi har en stor kunskapsbank i form av vår erfarna personal. Vi har en fullvärdig familjecentral med väl utvecklat samarbete mellan mödra- och barnhälsovård samt kommunens verksamhet i den öppna förskolan.Medarbetarna är vår viktigaste resurs och tillsammans arbetar vi för att uppnå vår vision om "liv, hälsa och hållbar utveckling i Västernorrland".

Kramfors är en trygg småstad med bra service och goda kommunikationsmöjligheter. Världsarvet Höga Kusten finns här för dig som gillar en dramatisk natur med många upplevelser och stor frihetskänsla.

Om du vill vara med och påverka morgondagens primärvård i Kramfors tillsammans med oss ska du söka tjänsten nedan!

Arbetsuppgifter

Som rehabkoordinator kommer du att tillsammans med sjukskrivande läkare vara ansvarig för hälsocentralens sjukskrivnings- och rehabiliteringsärenden samt kontaktperson för externa aktörer. I uppdraget ingår även samverkan med externa aktörer så som arbetsgivare, arbetsförmedling, försäkringskassan och kommunen. Funktionen kompletterar försäkringskassans samordningsansvar och arbetsgivarnas rehabiliteringsansvar.

I uppdraget ingår även att ge individuellt anpassat stöd till patienter, samverka och samordna internt på hälsocentralen, och med andra enheter inom hälso och sjukvården. Vara driven i att utveckla det interna arbetet med sjukskrivningsprocessen och utveckla teamsamarbete runt patienten. Identifiera patienter som riskerar en långvarig sjukskrivning, vara uppdaterad i försäkringsmedicin, jämställd sjukskrivningsprocess och våld i nära relationer. Delta i lokala och länsgemensamma nätverksträffar för rehabkoordinatorer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är arbetsterapeut, fysioterapeut alt. annan legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal eller kurator/socionom.Tjänsten kan kombineras med arbete inom grundprofessionen. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som initiativkraft, ansvarstagande och samarbetsförmåga.

Anställningen är en visstidsanställning på 1 år med ev. möjlighet till förlängning. Sysselsättningsgraden kan variera mellan 60% - 100% beroende på grundprofession.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-25
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Håkan Ritzén
Hälsocentralschef
Telefon: 073-0680791

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543

Åsa Holgersson
Vårdförbundet
Telefon: 076-8310831