Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Folkhögskollärare till Hola

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Förvaltningen Regional utveckling är en av landstingets tre kärnverksamheter och ansvarar för tillväxt, kultur, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och energi, folkbildning samt internationellt samarbete.

Hola folkhögskola är belägen mitt i Ådalen, vid Ångermanälvens strand mellan Kramfors och Sollefteå.

Arbetsuppgifter

Till vår allmänna kurs söker vi en vikarierande kursansvarig samt lärare i samhällskunskap och historia. Huvudsaklig arbetsuppgift är undervisning på allmän kurs med samhällskunskap och historia som huvudämne. Tjänsten innebär också att du har ansvaret för Studie och yrkesvägledarfunktionen på skolan, både i Prästmon och i Sollefteå. Som kursansvarig för allmän närkurs i Prästmon har du det övergripande ansvaret för kursens utveckling och kvalitetsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om att utmana den traditionella synen på lärande och har en kreativ och lösningsfokuserad syn på ditt arbete. Du har bred kompetens och god social förmåga som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt.

Du har folkhögskole-, gymnasie- eller lärarexamen för grundskolans senare år och stor förståelse för människor och vana att jobba med ungdomar. Du har hög social kompetens och lätt för att samarbeta då arbetslaget arbetar med flera processer samtidigt i klassrummet och alltid med individen i fokus. Meriterande är också erfarenhet av olika funktionsvariationer och specialpedagogik. Vi ser gärna att du har kunskaper om folkbildningens särart samt erfarenheter av folkbildande arbete.

Vi ser att du ska vilja ingå i ett aktivt och positivt arbetslag, vara beredd att arbeta tillsammans med andra såväl som individuellt och ha ett stort hjärta för folkbildning, kultur och mångfald. Du bör också vara flexibel och uppskatta att jobba i en personalgrupp som utan prestige jobbar över gränserna och ser lösningar snarare än hinder.

Tjänsten är en vikariatsanställning till 2019-10-28, tillträde enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-28
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Hans-Olov Furberg
Verksamhetschef
Telefon: 073-275 24 52

Linda Nordström Ellegaard
Förbundet Folkhögskolelärarna
Telefon: +4661285606