Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Utvecklare med inriktning e-hälsa till Specialistvården

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

E-hälsa är i dag en självklar del av hälso- och sjukvården. Regeringen har pekat ut en riktning och visionen är att Sverige år 2025 ska vara bäst i världen på att använda e-hälsa och digitaliseringens möjligheter för att underlätta för människor att uppnå god och jämlik hälsa. Vi tror på en framtid med modern teknik inom hälso- och sjukvården som skapar förutsättningar för individen att bli mer delaktig i sin hälsa och vård. En framtid där medarbetarna har tillgång till rätt information i rätt tid och där tjänster och verktyg gör arbetet enklare.

För att leda detta arbete söker vi nu en ansvarsfull utvecklare med inriktning e-hälsofrågor till Specialistvården i Västernorrland.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett intressant arbete där uppgifterna är utveckling och samordning av Specialistvårdens e-hälsoarbete. Det innebär att i nära samarbete med våra länsverksamheter planera, främja och stötta såväl utveckling som införande av tjänster inom e-hälsoområdet. Uppdraget består av att omvärldsbevaka, kartlägga och analysera behoven av e-tjänster inom förvaltningen. Du har ett strategiskt, långsiktigt och övergripande samordningsansvar att driva e-hälsofrågor och kommer sannolikt att medverka i olika lokala och regionala nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och erfarenhet från arbete inom vårdsektorn samt kunskap och intresse av hur systemstöd och teknik påverkar och påverkas av verksamhetens behov. Det är meriterande om du har erfarenhet av övergripande e-hälsoarbete och strategiskt arbete inom politiskt styrda organisationer.

Som person trivs du med kombinationen av strategiskt perspektiv och operativt arbete. För att lyckas i rollen har du ett helhetsperspektiv och ser det övergripande samt förstår det långsiktiga men är också en person som genomför och skapar resultat i det kortare perspektivet. Du har ett strukturerat arbetssätt, är självgående och har god samarbetsförmåga.

Tjänsten är en projektanställning och projektet beräknas pågå under ca tre år. Annonsen ligger ute på tre orter, placeringsort anpassas till där vi finner dig med rätt kompetens för uppdraget. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-26
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Bo-Göran Danielsson
Planeringschef
Telefon: 0611-803 70

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Ylva Byström
Vision
Telefon: +4661184332
Mobiltelefon: 0706328036