Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kurator NPF-mottagning Länsverksamhet Psykiatri Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter

NPF-mottagningen är Psykiatriska Länsklinikens specialistteam för utredning och behandling av vuxna med neuropsykiatriska funktionshinder (ADHD/Autismspektrumstörning och Tourettes syndrom). Vi söker dig som är kurator med erfarenhet och intresse för att arbeta i team med behandling av vuxna med neuropsykiatrisk problematik.
Vid NPF-mottagningen så kommer du att ingå i ett team med mycket kompetens, stort engagemang och ett gott internt samarbete. Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team bestående av läkare, sjuksköterskor, psykologer, administrativ personal, arbetsterapeut och socionom. Vi samarbetar även aktivt med andra aktörer både inom och utom sjukvården.
Som kurator har du kunskap om hur samhället fungerar samt vilka rättigheter som finns för målgruppen. Ditt arbete är självständigt och varierat. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra psykosociala bedömningar, kartlägga behov och resurser samt samverka med andra myndigheter och aktörer runt patienten. Du kommer att ha tillgång till intern handledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom. Du ska ha erfarenhet av och tycka om att arbeta med personer som har komplexa och omfattande behov. God kännedom om samhällets övriga resurser är betydelsefullt i arbetet. Du behöver ha ett gott bemötande, tycka om att arbeta självständigt och flexibelt, samt kunna främja god samverkan inom teamet och med andra samhällsaktörer. Det är meriterande om du har utbildning i psykoterapi.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Theresa Nordström
Enhetschef
Telefon: 073-2753358